Havskräftor med aioli
Skördefest och färska skaldjur! Här bjuder vi på ett recept på hur du kan servera färska havskräftor med en hemlagad aioli. Okomplicerat men otroligt gott!
10 min
Havskräftor
AIOLI:
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citron, pressad
1 dl olivolja, mild
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Allergiinformation
ägg
Ingredienser
Havskräftor
AIOLI:
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citron, pressad
1 dl olivolja, mild
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Allergiinformation
ägg
Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken. Rör samman vitlök, äggulor, senap, vinäger och citronsaft.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Vispa till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
Tips! Andra goda smaksättare till aioli är limeskal, wasabi, chili, eller tabasco.