Hemköp

Ugnsbakad hel gös med vitt vin, fänkål, lök och potatis

Recept från MSC
Foto: Lennart Weibull

30 min

Ugnsbakad hel gös med vitt vin, fänkål, lök och potatis

Portioner: 4

Ingredienser

1 hel MSC-märkt gös, ca 1,5-2 kg (eller annan vit fisk, till exempel MSC-märkt torsk)
100 g smör
1 dl vitt vin
½ citron
2 st bananschalottenlökar
1 tsk salt
2 st salladslökar
1 fänkål
4 skivor surdegsbröd
600 g potatis

Gör så här

1. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg fisken i folie och sedan i en ugnsfast form, vik upp foliens kanter, skär smör i tärningar, skär schalottenlöken i 4-5 bitar, dela fänkålen och citronen i 4 bitar, skala eventuellt potatisen och dela den i 2-3 bitar, salta.

2. Baka allt i ugnen ca 20-25 min. Gösen skall ha en innertemperatur på ca 50-55 grader. (Har du valt en annan fiskart kan tillagningstiden behöva ändras.) Grilla eller stek brödet.

3. Servera allt ur formen och doppa brödet i såsen.

Hemköp chat icon