Hemköp

Helbakad rotselleri med getost och råhyvlade betor

Att ugnsbaka hel rotselleri gör att den får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima med getost och gulbetssallad. 

40 min

Helbakad rotselleri med getost och råhyvlade betor

Ingredienser

  • 1 st
    hel rotselleri
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar

RÅHYVLAD BETSALLAD

  • 2 st
    gulbetor, tunnhyvlade
  • 1 st
    rödbeta, tunnhyvlad
  • 1 st
    silverlök skuren i tunna halvmånar
  • 180 g
    getost
  • 1 dl
    hasselnöt
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    god vinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala rotsellerin och pensla den med oliv- olja runt om, krydda med salt och svartpeppar.

3. Baka i ugnen 35–40 min eller tills den är mjuk i mitten.

4. Dela sellerin i 4 bitar, lägg upp på tallrik  och servera med hyvlade betor, lök, getost och hasselnötter.

5. Rippla över vinäger och olivolja, krydda med salt och nymalen svartpeppar.

4 portioner

264,98 kr
Hemköp chat icon