Helbakad rotselleri med getost och råhyvlade betor
Att ugnsbaka hel rotselleri gör att den får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima med getost och gulbetssallad.
40 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
292,63 kr
1 st
hel rotselleri
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
RÅHYVLAD BETSALLAD
2 st
gulbetor, tunnhyvlade
1 st
rödbeta, tunnhyvlad
1 st
silverlök skuren i tunna halvmånar
180 g
getost
1 dl
hasselnöt
2 msk
olivolja
2 msk
god vinäger
Ingredienser
1 st
hel rotselleri
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
RÅHYVLAD BETSALLAD
2 st
gulbetor, tunnhyvlade
1 st
rödbeta, tunnhyvlad
1 st
silverlök skuren i tunna halvmånar
180 g
getost
1 dl
hasselnöt
2 msk
olivolja
2 msk
god vinäger
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala rotsellerin och pensla den med oliv- olja runt om, krydda med salt och svartpeppar.
3. Baka i ugnen 35–40 min eller tills den är mjuk i mitten.
4. Dela sellerin i 4 bitar, lägg upp på tallrik och servera med hyvlade betor, lök, getost och hasselnötter.
5. Rippla över vinäger och olivolja, krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
292,63 kr
Köpklart recept för
292,63 kr