Helbakad rotselleri med getost och råhyvlade betor

Att ugnsbaka hel rotselleri gör att den får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima med getost och gulbetssallad. 

40 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

292,63 kr

Helbakad rotselleri med getost och råhyvlade betor
  • 1 st

    hel rotselleri

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

RÅHYVLAD BETSALLAD

  • 2 st

    gulbetor, tunnhyvlade

  • 1 st

    rödbeta, tunnhyvlad

  • 1 st

    silverlök skuren i tunna halvmånar

  • 180 g

    getost

  • 1 dl

    hasselnöt

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    god vinäger

Ingredienser

  • 1 st

    hel rotselleri

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

RÅHYVLAD BETSALLAD

  • 2 st

    gulbetor, tunnhyvlade

  • 1 st

    rödbeta, tunnhyvlad

  • 1 st

    silverlök skuren i tunna halvmånar

  • 180 g

    getost

  • 1 dl

    hasselnöt

  • 2 msk

    olivolja

  • 2 msk

    god vinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala rotsellerin och pensla den med oliv- olja runt om, krydda med salt och svartpeppar.

3. Baka i ugnen 35–40 min eller tills den är mjuk i mitten.

4. Dela sellerin i 4 bitar, lägg upp på tallrik  och servera med hyvlade betor, lök, getost och hasselnötter.

5. Rippla över vinäger och olivolja, krydda med salt och nymalen svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

292,63 kr

Köpklart recept för

292,63 kr