90 min
Portioner: 4
1 kg entrecôte, hel
1 kruka färsk dragon, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk chiliflakes
1 citron, rivet skal och saft
½ msk salt
1 msk rapsolja
POTATISSALLAD:
600 g potatis, kokt, delad
1 påse salladsskott
1 rödlök, skivad
250 g cocktailtomater, delade
100 g ädelost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar
TILLBEHÖR:
3 dl rödvinssås, färdiglagad
1. Värm ugnen till 125º.
2. Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja.
3. Stek till innertemperatur 56–58° för rosa kött. Låt vila i folie 15 minuter.
4. Blanda alla ingredienser till potatissalladen.
5. Servera med lite rödvinssås.