Hemköp

Helstekt entrecôte med potatissallad

90 min

Helstekt entrecôte med potatissallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg entrecôte, hel
1 kruka färsk dragon, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk chiliflakes
1 citron, rivet skal och saft
½ msk salt
1 msk rapsolja

POTATISSALLAD:
600 g potatis, kokt, delad
1 påse salladsskott
1 rödlök, skivad
250 g cocktailtomater, delade
100 g ädelost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar

TILLBEHÖR:
3 dl rödvinssås, färdiglagad

Gör så här

1. Värm ugnen till 125º.

2. Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja.

3. Stek till innertemperatur 56–58° för rosa kött. Låt vila i folie 15 minuter.

4. Blanda alla ingredienser till potatissalladen.

5. Servera med lite rödvinssås.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon