Hemköp

Helstekt entrecôte med potatissallad

90 min

Helstekt entrecôte med potatissallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg entrecôte, hel
1 kruka färsk dragon, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk chiliflakes
1 citron, rivet skal och saft
½ msk salt
1 msk rapsolja

POTATISSALLAD:
600 g potatis, kokt, delad
1 påse salladsskott
1 rödlök, skivad
250 g cocktailtomater, delade
100 g ädelost, smulad
3 msk olivolja
saften av 1 citron
salt och svartpeppar

TILLBEHÖR:
3 dl rödvinssås, färdiglagad

Gör så här

1. Värm ugnen till 125º.

2. Gnid in köttet med dragon, vitlök, chiliflakes, citronskal och salt. Häll över citronsaft. Bryn köttet i olja.

3. Stek till innertemperatur 56–58° för rosa kött. Låt vila i folie 15 minuter.

4. Blanda alla ingredienser till potatissalladen.

5. Servera med lite rödvinssås.

Hemköp chat icon