Ta vara på primörerna! Rabarberchutney är lika god till grillad fisk och kyckling. Eller som söt brytning till starka dessertostar. Gör en stor sats – chutneyn lär bli sommarens nya favorittillbehör!
30 min
CHUTNEY
TRÄDGÅRDSSALLAD
1. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Lägg i kastrull med kanelstång, socker och den finhackade chilin. Sjud sakta i 20-25 min. (Kan med fördel göras dagen innan). Häll upp på burk, låt svalna och ställ kallt.
2. Sätt ugnen på 150°.
3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar, bryn runt om i panna. Ugnsbaka klar till innertemperatur 68°. Låt vila 10 min.
4. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, smaka av med salt och peppar.
5. Skär köttet i cm-tjocka skivor och servera tillsammans med chutney, sallad och bröd.
4 portioner