Helstekt fläskytterfilé med rabarberchutney och trädgårdssallad

Ta vara på primörerna! Rabarberchutney är lika god till grillad fisk och kyckling. Eller som söt brytning till starka dessertostar. Gör en stor sats – chutneyn lär bli sommarens nya favorittillbehör!

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

227,25 kr

Helstekt fläskytterfilé med rabarberchutney och trädgårdssallad
  • 800 g

    fläskytterfilé

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

CHUTNEY

  • 400 g

    rabarber

  • 1 dl

    råsocker (eller rörsocker)

  • 1 st

    jalapeñochili, finhackad

  • 1 st

    kanelstång

  • 1 st

    citron (ca. 1 msk saft, från)

TRÄDGÅRDSSALLAD

  • 1 st

    mindre morot, skalad, tunnskivad

  • 1 st

    mindre fänkål, tvättad, tunnskivad

  • 1 st

    rödlök, tunnskivad

  • 1 påse

    blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten

Ingredienser

  • 800 g

    fläskytterfilé

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

CHUTNEY

  • 400 g

    rabarber

  • 1 dl

    råsocker (eller rörsocker)

  • 1 st

    jalapeñochili, finhackad

  • 1 st

    kanelstång

  • 1 st

    citron (ca. 1 msk saft, från)

TRÄDGÅRDSSALLAD

  • 1 st

    mindre morot, skalad, tunnskivad

  • 1 st

    mindre fänkål, tvättad, tunnskivad

  • 1 st

    rödlök, tunnskivad

  • 1 påse

    blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten

Gör så här

1. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Lägg i kastrull med kanelstång, socker och den finhackade chilin. Sjud sakta i 20-25 min. (Kan med fördel göras dagen innan). Häll upp på burk, låt svalna och ställ kallt.

2. Sätt ugnen på 150°.

3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar, bryn runt om i panna. Ugnsbaka klar till innertemperatur 68°. Låt vila 10 min.

4. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, smaka av med salt och peppar.

5. Skär köttet i cm-tjocka skivor och servera tillsammans med chutney, sallad och bröd.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

227,25 kr

Köpklart recept för

227,25 kr