Ta vara på primörerna! Rabarberchutney är lika god till grillad fisk och kyckling. Eller som söt brytning till starka dessertostar. Gör en stor sats – chutneyn lär bli sommarens nya favorittillbehör!
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
227,25 kr
800 g
fläskytterfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
CHUTNEY
400 g
rabarber
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 st
jalapeñochili, finhackad
1 st
kanelstång
1 st
citron (ca. 1 msk saft, från)
TRÄDGÅRDSSALLAD
1 st
mindre morot, skalad, tunnskivad
1 st
mindre fänkål, tvättad, tunnskivad
1 st
rödlök, tunnskivad
1 påse
blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola
2 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten
800 g
fläskytterfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
CHUTNEY
400 g
rabarber
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 st
jalapeñochili, finhackad
1 st
kanelstång
1 st
citron (ca. 1 msk saft, från)
TRÄDGÅRDSSALLAD
1 st
mindre morot, skalad, tunnskivad
1 st
mindre fänkål, tvättad, tunnskivad
1 st
rödlök, tunnskivad
1 påse
blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola
2 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten
1. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Lägg i kastrull med kanelstång, socker och den finhackade chilin. Sjud sakta i 20-25 min. (Kan med fördel göras dagen innan). Häll upp på burk, låt svalna och ställ kallt.
2. Sätt ugnen på 150°.
3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar, bryn runt om i panna. Ugnsbaka klar till innertemperatur 68°. Låt vila 10 min.
4. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, smaka av med salt och peppar.
5. Skär köttet i cm-tjocka skivor och servera tillsammans med chutney, sallad och bröd.
Köpklart recept för totalt
227,25 kr
Köpklart recept för
227,25 kr