Hemköp

Helstekt fläskytterfilé med rabarberchutney och trädgårdssallad

Ta vara på primörerna! Rabarberchutney är lika god till grillad fisk och kyckling. Eller som söt brytning till starka dessertostar. Gör en stor sats – chutneyn lär bli sommarens nya favorittillbehör!

30 min

Helstekt fläskytterfilé med rabarberchutney och trädgårdssallad

Ingredienser

  • 800 g
    fläskytterfilé
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

CHUTNEY

  • 400 g
    rabarber
  • 1 dl
    råsocker (eller rörsocker)
  • 1 st
    jalapeñochili, finhackad
  • 1 st
    kanelstång
  • 1 st
    citron (ca. 1 msk saft, från)

TRÄDGÅRDSSALLAD

  • 1 st
    mindre morot, skalad, tunnskivad
  • 1 st
    mindre fänkål, tvättad, tunnskivad
  • 1 st
    rödlök, tunnskivad
  • 1 påse
    blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Lägg i kastrull med kanelstång, socker och den finhackade chilin. Sjud sakta i 20-25 min. (Kan med fördel göras dagen innan). Häll upp på burk, låt svalna och ställ kallt.

2. Sätt ugnen på 150°.

3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar, bryn runt om i panna. Ugnsbaka klar till innertemperatur 68°. Låt vila 10 min.

4. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, smaka av med salt och peppar.

5. Skär köttet i cm-tjocka skivor och servera tillsammans med chutney, sallad och bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon