Hemköp

Helstekt fläskytterfilé med rostad färskpotatis och knipplök

En härlig fläskytterfilé som med enkelhet lagas i ugn. Serveras med knipplök, färskpotatis och ajvar relish.

30 min

Helstekt fläskytterfilé med rostad färskpotatis och knipplök

Ingredienser

  • 800 g
    fläskytterfilé
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 600 g
    färsk potatis
  • 6 st
    knipplökar
  • 1 st
    färsk vitlök, plockade klyftor
  • 1 kvist
    timjan, grovplockad
  • 150 g
    körsbärtomater, delade
  • 1 dl
    ajvar relish

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Krydda ytterfilén med salt och peppar. Bryn köttet runt om och stek klart i ugn tills köttet har en innertemperatur på ca 70°C. Låt vila.

3. Höj ugnen till 225°C.

4. Vänd potatisen med olja, timjan, salt och peppar. Rosta klart i ugn ca 20 min, tillsätt löken sista 10 min. Ta ut och lägg i delade tomater.

5. Skiva ytterfilén och servera med potatis och Ajvar Relish.

4 portioner