Helstekt fläskytterfilé med rabarberchutney och trädgårdssallad
Ta vara på primörerna! Rabarberchutney är lika god till grillad fisk och kyckling. Eller som söt brytning till starka dessertostar. Gör en stor sats – chutneyn lär bli sommarens nya favorittillbehör!
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
206,84 kr
800 g
fläskytterfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
CHUTNEY
400 g
rabarber
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 st
jalapeñochili, finhackad
1 st
kanelstång
1 st
citron (ca. 1 msk saft, från)
TRÄDGÅRDSSALLAD
1 st
mindre morot, skalad, tunnskivad
1 st
mindre fänkål, tvättad, tunnskivad
1 st
rödlök, tunnskivad
1 påse
blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola
2 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten
Ingredienser
800 g
fläskytterfilé
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
CHUTNEY
400 g
rabarber
1 dl
råsocker (eller rörsocker)
1 st
jalapeñochili, finhackad
1 st
kanelstång
1 st
citron (ca. 1 msk saft, från)
TRÄDGÅRDSSALLAD
1 st
mindre morot, skalad, tunnskivad
1 st
mindre fänkål, tvättad, tunnskivad
1 st
rödlök, tunnskivad
1 påse
blandad sallad i säsong, t ex spenat, röd mangold, maché, frisée, rucola
2 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten
Gör så här
1. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Lägg i kastrull med kanelstång, socker och den finhackade chilin. Sjud sakta i 20-25 min. (Kan med fördel göras dagen innan). Häll upp på burk, låt svalna och ställ kallt.
2. Sätt ugnen på 150°.
3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar, bryn runt om i panna. Ugnsbaka klar till innertemperatur 68°. Låt vila 10 min.
4. Blanda samman alla ingredienserna till salladen, smaka av med salt och peppar.
5. Skär köttet i cm-tjocka skivor och servera tillsammans med chutney, sallad och bröd.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
206,84 kr
Köpklart recept för
206,84 kr