Hemmagjorda fiskpinnar
Alla barns favorit blir ännu godare när de är hemlagade, vi pratar såklart om fiskpinnar! Och den här varianten på fiskpinnar på fryst tork är faktiskt enklare än det låter. Panera frysta torskblock, vänd i mjöl, ägg och ströbröd och stek sedan i en panna tills de är riktigt frasiga och goda. Servera fiskpinnarna med potatis, sallad, sås och lite kokta gröna ärter. Och lite pressad citron, såklart!
30 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
36,90 kr
400 g
torsk
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
ströbröd
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Ingredienser
400 g
torsk
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
ströbröd
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
Gör så här
- Låt fiskblocket tina tills det är semifryst, dvs tillräckligt tinat för att kunna skära i, men ej så upptinat att det faller isär, ca 15 minuter.
- Skär 8 längder från kortsida till kortsida. Salta och peppra.
- Vispa upp äggen lätt med en gaffel, lite salt och peppar.
- Vänd fiskpinnarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
- Stek fiskpinnarna i smör på medelvärme i rikligt med smör tills gyllene och frasiga.
Tips! Fiskpinnar är ju så gott med en kall sås till. Servera fiskpinnarna med köpt eller hemmagjord remouladsås, eller en sås på majonnäs, finhackat äpple, finhackad saltgurka, curry, salt och peppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
36,90 kr
Köpklart recept för
36,90 kr