Hemmagjorda fiskpinnar

Alla barns favorit blir ännu godare när de är hemlagade, vi pratar såklart om fiskpinnar! Och den här varianten på fiskpinnar på fryst tork är faktiskt enklare än det låter. Panera frysta torskblock, vänd i mjöl, ägg och ströbröd och stek sedan i en panna tills de är riktigt frasiga och goda. Servera fiskpinnarna med potatis, sallad, sås och lite kokta gröna ärter. Och lite pressad citron, såklart!

30 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

121,85 kr

Hemmagjorda fiskpinnar
  • 400 g

    torsk

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    ströbröd

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    torsk

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    ströbröd

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Gör så här

  1. Låt fiskblocket tina tills det är semifryst, dvs tillräckligt tinat för att kunna skära i, men ej så upptinat att det faller isär, ca 15 minuter.
  2. Skär 8 längder från kortsida till kortsida. Salta och peppra.
  3. Vispa upp äggen lätt med en gaffel, lite salt och peppar.
  4. Vänd fiskpinnarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  5. Stek fiskpinnarna i smör på medelvärme i rikligt med smör tills gyllene och frasiga.

Tips! Fiskpinnar är ju så gott med en kall sås till. Servera fiskpinnarna med köpt eller hemmagjord remouladsås, eller en sås på majonnäs, finhackat äpple, finhackad saltgurka, curry, salt och peppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

121,85 kr

Köpklart recept för

121,85 kr