Hemköp

Hirsfyllda minipumpor

75 min

Hirsfyllda minipumpor

Portioner: 4

Ingredienser

PUMPOR:
4 små hokkaidopumpor eller annan mindre pumpasort
1 msk olja
salt och peppar

FYLLNING:
3 dl okokt hirs
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
5 msk smör
3 blad grönkål
2 msk äppelcidervinäger eller annan ljus vinäger
½ salt och peppar
2 msk hackad persilja
1 dl mandlar
200 g fetaost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. Skär av ett lock på varje pumpa och gröp ur kärnorna med en sked. Ställ pumporna i en ugnssäker form. Pensla med lite olja och salt inne i pumporna och förbaka utan ’locket' i ugnen i 25 minuter.

3. Koka upp hirs, vatten, buljong och salt i en gryta. Sänk värmen till låg och låt hirsen koka i 3-5 minuter, stäng av värmen och låt den svälla med lock på tills allt vatten är borta och hirsen är mjuk och dubblat i storlek.

4. Hacka under tiden lök och vitlök fint och lägg i en varm traktörpanna tillsammans med 3 msk smör. Skär svampen i kvartar och skär stjälken av grönkålen och hacka den i mindre bitar. Häll allt i pannan och låt fräsa i ca fem minuter. Tillsätt vinäger, salt, peppar och persilja och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.

5. Hacka mandlarna grovt och rör ner i pannan, smula i fetaosten och den kokta hirsen. Ta av från värmen och blanda allt väl.

6. Fyll varje pumpa med hirsmixen, lägg en klick smör på toppen, lägg på ’locken’ och baka i 20-25 minuter. Ta sedan av locken och baka pumporna i 10 minuter till.

Hemköp chat icon