Hemköp

Högrevsgryta med rökt sidfläsk, morötter och Bourbon

120 min

Högrevsgryta med rökt sidfläsk, morötter och Bourbon

Portioner: 4

Ingredienser

800 g tärnad högrev
2 morötter, skurna i grova bitar
2 gula lökar, skurna i grova bitar
150 g rökt sidfläsk, skuren i grova tärningar
150 g små hela champinjoner
1 msk tomatpuré
1 liten knippe färsk timjan, finhackad
1 köttbuljong tärning
½ dl god Bourbon
6-8 dl vatten
2 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i het panna runt om i olja 4–5 min, lägg i tomatpurén och stek 2 min till. Lägg i gjutjärnsgryta eller annan tjockbottnad kastrull.

2. Häll på vatten och lägg i en köttbuljongstärning. Sjud sakta ca 1 1/2 timme.

3. Bryn under tiden fläsket, morötterna, löken och champinjonerna. Lägg i grönsakerna i grytan efter 1 timme och koka klart, avsluta med timjan och whisky de sista 5 minuterna.

4. Servera med kokt potatis eller ett gott bröd.

Hemköp chat icon