Det finns kyckling, och sen finns det kyckling. I det här receptet på ugnsgrillad hel kyckling så låter vi dubbel sötma komma fram genom honung och valet av majskyckling istället för vanlig kyckling. Majskyckling är sötare och saftigare i smak. Perfekt till rostad palsternacka, morot och potatis.
ROSTADE ROTSAKER
HONUNGSKYCKLING
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och dela potatis och rotfrukter i grova bitar, vänd med plockad timjan, strimlad chili, olivolja, salt och peppar. Lägg allt i en ugnsform.
3. Krydda kycklingen med salt och peppar samt olivolja. Lägg den på grönsakerna och stek i ugn ca 45 min. Blanda vinäger och honung, pensla kycklingen och höj ugnen till 200°. Stek ytterligare 10–15 min eller tills kycklingen har en innertemperatur av 70°
4. Skär kycklingen i bitar, servera med rotfrukterna.
4 portioner