Det finns kyckling, och sen finns det kyckling. I det här receptet på ugnsgrillad hel kyckling så låter vi dubbel sötma komma fram genom honung och valet av majskyckling istället för vanlig kyckling. Majskyckling är sötare och saftigare i smak. Perfekt till rostad palsternacka, morot och potatis.
Tips! För att tillaga kycklingen i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 36+8 min på 160°C.
60 min
ROSTADE ROTSAKER
HONUNGSKYCKLING
1. Sätt ugnen på 175° (eller airfryern på 160°C).
2. Skala och dela potatis och rotfrukter i grova bitar, vänd med plockad timjan, strimlad chili, olivolja, salt och peppar. Lägg allt i en ugnsform.
3. Krydda kycklingen med salt och peppar samt olivolja. Lägg den på grönsakerna och stek i ugn ca 45 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 35 minuter). Blanda vinäger och honung, pensla kycklingen och höj ugnen till 200° (eller airfryern till 185°C). Stek ytterligare 10–15 min i ugn (eller 8–12 min i airfryer) eller tills kycklingen har en innertemperatur av 70°
4. Skär kycklingen i bitar, servera med rotfrukterna.
4 portioner