700 g högrev i tärningar, 5 x 5 cm
2 msk smör&rapsolja
150 g rökt sidfläsk, tärnat
1 tsk svartpeppar, krossad
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
3 timjankvistar (eller 1 tsk torkad)
10 smålökar
2 lagerblad
5 vitlöksklyftor, hela
1 stor morot, i stora bitar
½ pumpa butternut, skalad urkärnad i stora bitar
150 g champinjoner
1 msk smör
salt och peppar
700 g högrev i tärningar, 5 x 5 cm
2 msk smör&rapsolja
150 g rökt sidfläsk, tärnat
1 tsk svartpeppar, krossad
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
3 timjankvistar (eller 1 tsk torkad)
10 smålökar
2 lagerblad
5 vitlöksklyftor, hela
1 stor morot, i stora bitar
½ pumpa butternut, skalad urkärnad i stora bitar
150 g champinjoner
1 msk smör
salt och peppar
1. Bryn köttbitarna i omgångar tills de har fått fin färg. Lägg undan på en tallrik.
2. Hetta upp en tjockbottnad gryta och fräs sidfläsket gyllene. Lägg i köttet och krydda med svartpeppar. Häll i tomatpurén, passerade tomater, balsamvinäger och kalvfond och låt koka ihop några minuter. Lägg ner lökar, lagerblad, vitlök och låt småkoka ca 1 timme.
3. Lägg ned morot och pumpa i grytan. Smaka av med salt och peppar och låt koka ytterligare 30 minuter. Späd ev. med lite vatten.
4. Fräs champinjoner i smör tills de är lagom genomstekta och vänd ner i grytan.
5. Servera med kokt potatis eller ett gott bröd.