Höstsallad med jordärtskockor, varmrökt makrill, karamelliserade päron, frön och gula russin

Ta vara på höstens skörd och låt både frukt och grönsaker samsas i en kombo av sött, salt, syrligt, krispigt och krämigt. Här går det såklart fint att ta vad som finns hemma i skafferiet.

40 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

297,93 kr

Höstsallad med jordärtskockor, varmrökt makrill, karamelliserade päron, frön och gula russin
  • 600 g

    jordärtskockor

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 2.5 st

    valfria päron, gärna Conference eller något annat lite hårdare päron

  • 25 g

    smör

  • 0.5 msk

    ljus sirap

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

SALLAD

  • 360 g

    varmrökt makrill

  • 65 g

    blandad sallad, tex rosésallad, machesallad

  • 0.5 dl

    gula russin

  • 1 kruka

    finhackad färsk dragon

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1.5 msk

    balsamvinäger

  • 1 st

    citron, skalet

Ingredienser

  • 600 g

    jordärtskockor

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 2.5 st

    valfria päron, gärna Conference eller något annat lite hårdare päron

  • 25 g

    smör

  • 0.5 msk

    ljus sirap

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

SALLAD

  • 360 g

    varmrökt makrill

  • 65 g

    blandad sallad, tex rosésallad, machesallad

  • 0.5 dl

    gula russin

  • 1 kruka

    finhackad färsk dragon

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1.5 msk

    balsamvinäger

  • 1 st

    citron, skalet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter.

2. Skär päronen i 4–5 tjocka skivor på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och stek päronen gyllene på båda sidor. Ringla över lite sirap och låt puttra någon minut. Lyft av och låt svalna.

3. Rosta pumpakärnorna i en torr panna på medelvärme tills gyllene.

4. Plocka makrillen i små bitar, pass på så att inga ben kommer med.

5. Blanda sallad, rostade jordärtskockor, karamelliserade päron och makrill på ett stort fat, eller 4 mindre tallrikar. Toppa med rostade pumpakärnor, gula russin och färsk dragon. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Avsluta med rivet skal av citron.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

297,93 kr

Köpklart recept för

297,93 kr