Ta vara på höstens skörd och låt både frukt och grönsaker samsas i en kombo av sött, salt, syrligt, krispigt och krämigt. Här går det såklart fint att ta vad som finns hemma i skafferiet.
40 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
297,93 kr
600 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
2.5 st
valfria päron, gärna Conference eller något annat lite hårdare päron
25 g
smör
0.5 msk
ljus sirap
0.5 dl
pumpakärnor
SALLAD
360 g
varmrökt makrill
65 g
blandad sallad, tex rosésallad, machesallad
0.5 dl
gula russin
1 kruka
finhackad färsk dragon
2.5 msk
olivolja
1.5 msk
balsamvinäger
1 st
citron, skalet
600 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
1 nypa
flingsalt
1 nypa
nymalen svartpeppar
2.5 st
valfria päron, gärna Conference eller något annat lite hårdare päron
25 g
smör
0.5 msk
ljus sirap
0.5 dl
pumpakärnor
SALLAD
360 g
varmrökt makrill
65 g
blandad sallad, tex rosésallad, machesallad
0.5 dl
gula russin
1 kruka
finhackad färsk dragon
2.5 msk
olivolja
1.5 msk
balsamvinäger
1 st
citron, skalet
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter.
2. Skär päronen i 4–5 tjocka skivor på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och stek päronen gyllene på båda sidor. Ringla över lite sirap och låt puttra någon minut. Lyft av och låt svalna.
3. Rosta pumpakärnorna i en torr panna på medelvärme tills gyllene.
4. Plocka makrillen i små bitar, pass på så att inga ben kommer med.
5. Blanda sallad, rostade jordärtskockor, karamelliserade päron och makrill på ett stort fat, eller 4 mindre tallrikar. Toppa med rostade pumpakärnor, gula russin och färsk dragon. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Avsluta med rivet skal av citron.
Köpklart recept för totalt
297,93 kr
Köpklart recept för
297,93 kr