Hemköp

Hummer Thermidor

Recept från i säsong: september 2013. 

30 min

Hummer Thermidor

Ingredienser

HUMMER

  • 2 st
    kokta humrar
  • 3 msk
    smör
  • 0.5 dl
    torrt vitt vin

SÅS

  • 2 st
    schalottenlök, hackade
  • 1 msk
    vetemjöl
  • 2.5 dl
    matlagningsgrädde
  • 1 tsk
    dragon
  • 1 msk
    senap
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 1 st
    äggula
  • 2 msk
    parmesanost

Gör så här

1. Klyv humrarna. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött (spar skalhalvorna). Knäck klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar.

2. Fräs hummerköttet i 2 msk matfett och häll på vin. Ställ åt sidan. Fräs löken mjuk i matfettet och strö på mjöl. Späd med grädde och låt såsen koka ihop ca 3 minuter. Smaksätt med smulad dragon, senap, salt- och peppar. Rör ner äggulan.

3. Fördela hummerköttet i skalhalvorna och häll såsen över. Strö på parmesanost och gratinera i 250° ugnsvärme i ca 5 minuter tills ytan fått fin färg. Servera med rostat bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon