Hummer Thermidor

Recept från i säsong: september 2013. 

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

193,75 kr

Hummer Thermidor

HUMMER

  • 2 st

    kokta humrar

  • 3 msk

    smör

  • 0.5 dl

    torrt vitt vin

SÅS

  • 2 st

    schalottenlök, hackade

  • 1 msk

    vetemjöl

  • 2.5 dl

    matlagningsgrädde

  • 1 tsk

    dragon

  • 1 msk

    senap

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 1 st

    äggula

  • 2 msk

    parmesanost

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

HUMMER

  • 2 st

    kokta humrar

  • 3 msk

    smör

  • 0.5 dl

    torrt vitt vin

SÅS

  • 2 st

    schalottenlök, hackade

  • 1 msk

    vetemjöl

  • 2.5 dl

    matlagningsgrädde

  • 1 tsk

    dragon

  • 1 msk

    senap

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 1 st

    äggula

  • 2 msk

    parmesanost

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Klyv humrarna. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött (spar skalhalvorna). Knäck klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar.

2. Fräs hummerköttet i 2 msk matfett och häll på vin. Ställ åt sidan. Fräs löken mjuk i matfettet och strö på mjöl. Späd med grädde och låt såsen koka ihop ca 3 minuter. Smaksätt med smulad dragon, senap, salt- och peppar. Rör ner äggulan.

3. Fördela hummerköttet i skalhalvorna och häll såsen över. Strö på parmesanost och gratinera i 250° ugnsvärme i ca 5 minuter tills ytan fått fin färg. Servera med rostat bröd.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

193,75 kr

Köpklart recept för

193,75 kr