Recept från i säsong: september 2013.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
193,75 kr
HUMMER
2 st
kokta humrar
3 msk
smör
0.5 dl
torrt vitt vin
SÅS
2 st
schalottenlök, hackade
1 msk
vetemjöl
2.5 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
dragon
1 msk
senap
0.5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
äggula
2 msk
parmesanost
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och laktos
HUMMER
2 st
kokta humrar
3 msk
smör
0.5 dl
torrt vitt vin
SÅS
2 st
schalottenlök, hackade
1 msk
vetemjöl
2.5 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
dragon
1 msk
senap
0.5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
äggula
2 msk
parmesanost
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och laktos
1. Klyv humrarna. Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött (spar skalhalvorna). Knäck klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar.
2. Fräs hummerköttet i 2 msk matfett och häll på vin. Ställ åt sidan. Fräs löken mjuk i matfettet och strö på mjöl. Späd med grädde och låt såsen koka ihop ca 3 minuter. Smaksätt med smulad dragon, senap, salt- och peppar. Rör ner äggulan.
3. Fördela hummerköttet i skalhalvorna och häll såsen över. Strö på parmesanost och gratinera i 250° ugnsvärme i ca 5 minuter tills ytan fått fin färg. Servera med rostat bröd.
Köpklart recept för totalt
193,75 kr
Köpklart recept för
193,75 kr