Ingefärsglass

ca 5 dl, ca 30 minuter + 3 timmar i frysen

1 vaniljstång
5 äggulor
1/2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl grädde
1/2 dl flytande honung
5 cm ingefära, skalad och finriven

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

1 vaniljstång
5 äggulor
1/2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl grädde
1/2 dl flytande honung
5 cm ingefära, skalad och finriven

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Dela och skrapa ut fröna ur vaniljstången.

2. Vispa samman ägg och socker.

3. Koka upp äggblandningen med mjölk, grädde och honung. Lägg i vaniljfrön och stång.

4. Dra av från plattan och tillsätt ingefära. Låt stå och dra i ca 30 minuter.

5. Sila och kör i glassmaskin eller i frys i ca 3 timmar, rör om då och då.