Japansk buljong med tofu
Laga en god japansk buljong med savojkål, tofu, purjolök, japansk soja, morötter, champinjoner och sesamfrön. Buljongen äts som vilken soppa som helst och är perfekt till höstens middagar. Vill du ha lite mer smak, använda dig av smaksatt tofu!
15 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
181,97 kr
4 blad
savojkål
300 g
tofu naturell, fast
1 tsk
sesamfrön
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
0.5 dl
japansk soja
1 msk
färsk ingefära (ca. 3 cm)
2 st
morötter, i stavar
100 g
champinjoner, halverade
1 st
purjolök, 8 cm bitar halverade
Ingredienser
4 blad
savojkål
300 g
tofu naturell, fast
1 tsk
sesamfrön
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
0.5 dl
japansk soja
1 msk
färsk ingefära (ca. 3 cm)
2 st
morötter, i stavar
100 g
champinjoner, halverade
1 st
purjolök, 8 cm bitar halverade
Gör så här
1.Strimla kålen och skär tofun i tärningar. Rosta sesamfrön i torr stekpanna.
2. Koka upp vatten, buljong, soja och ingefära.
3. Lägg i morötter och koka någon minut. Tillsätt svamp, purjolök, savoykål och tofu.
4. Häll upp i skålar och toppa med rostade sesamfrön.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
181,97 kr
Köpklart recept för
181,97 kr