Japansk buljong med tofu

Laga en god japansk buljong med savojkål, tofu, purjolök, japansk soja, morötter, champinjoner och sesamfrön. Buljongen äts som vilken soppa som helst och är perfekt till höstens middagar. Vill du ha lite mer smak, använda dig av smaksatt tofu!

15 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

181,97 kr

Japansk buljong med tofu
  • 4 blad

    savojkål

  • 300 g

    tofu naturell, fast

  • 1 tsk

    sesamfrön

  • 1 l

    vatten

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 0.5 dl

    japansk soja

  • 1 msk

    färsk ingefära (ca. 3 cm)

  • 2 st

    morötter, i stavar

  • 100 g

    champinjoner, halverade

  • 1 st

    purjolök, 8 cm bitar halverade

Ingredienser

  • 4 blad

    savojkål

  • 300 g

    tofu naturell, fast

  • 1 tsk

    sesamfrön

  • 1 l

    vatten

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 0.5 dl

    japansk soja

  • 1 msk

    färsk ingefära (ca. 3 cm)

  • 2 st

    morötter, i stavar

  • 100 g

    champinjoner, halverade

  • 1 st

    purjolök, 8 cm bitar halverade

Gör så här

1.Strimla kålen och skär tofun i tärningar. Rosta sesamfrön i torr stekpanna.

2. Koka upp vatten, buljong, soja och ingefära.

3. Lägg i morötter och koka någon minut. Tillsätt svamp, purjolök, savoykål och tofu.

4. Häll upp i skålar och toppa med rostade sesamfrön.

 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

181,97 kr

Köpklart recept för

181,97 kr