Hemköp

Japansk buljong med tofu

Laga en god japansk buljong med savojkål, tofu, purjolök, japansk soja, morötter, champinjoner och sesamfrön. Buljongen äts som vilken soppa som helst och är perfekt till höstens middagar. Vill du ha lite mer smak, använda dig av smaksatt tofu!

15 min

Japansk buljong med tofu

Ingredienser

  • 4 blad
    savojkål
  • 300 g
    tofu naturell, fast
  • 1 tsk
    sesamfrön
  • 1 l
    vatten
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl
    japansk soja
  • 1 msk
    färsk ingefära (ca. 3 cm)
  • 2 st
    morötter, i stavar
  • 100 g
    champinjoner, halverade
  • 1 st
    purjolök, 8 cm bitar halverade

Gör så här

1.Strimla kålen och skär tofun i tärningar. Rosta sesamfrön i torr stekpanna.

2. Koka upp vatten, buljong, soja och ingefära.

3. Lägg i morötter och koka någon minut. Tillsätt svamp, purjolök, savoykål och tofu.

4. Häll upp i skålar och toppa med rostade sesamfrön.

 

4 portioner