30 min
Portioner: 4
4 hamburgerbröd
600 g nötfärs nymalen
1 msk soja
salt och svartpeppar
2 msk misopasta
matolja
1 huvud romansallad
ROSTAD PALSTERNACKA:
4 palsternackor
1 msk matolja
salt och svartpeppar
RÖDKÅLSSLAW:
300 g rödkål finstrimlad
2-2,5 dl majonnäs
1 citron, rivet skal + saft
½ kruka koriander
salt och svartpeppar
1. Skala palsternackan och dela i långa stavar, blanda med olja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i 220c ugn i 20-25 min.
2. Blanda den strimlade kålen med majonnäs, citron och koriander, smaka av med salt och svartpeppar.
3. Blanda nötfärsen med misopastan och sojan, forma till runda jämna hamburgare.
4. Krydda burgarna med salt och svartpeppar, stek i het panna 3-4 min på var sida.
5. Rosta bröden och bygg ihop burgarna med salladsblad, burgare och slaw. Servera med den rostade palsternackan.