Japansk lax med mangold
En blivande vardagsklassiker? Det borde den bli! Det här receptet är enkelt att laga mitt i veckan och smakar himmelskt. Häll över så mycket teriyakisås du själv vill på fisken.
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
282,70 kr
500 g
laxfilé
3 dl
ris
400 g
färsk mangold, strimlad
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olja
2 dl
teriyakisås
25 g
rostade cashewnötter, grovhackade
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Ingredienser
500 g
laxfilé
3 dl
ris
400 g
färsk mangold, strimlad
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
olja
2 dl
teriyakisås
25 g
rostade cashewnötter, grovhackade
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Gör så här
1. Koka riset. Skär laxen i 4 skivor.
2. Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja ca 2 minuter.
3. Stek laxen i olja i panna ca 2 minuter på varje sida.
4. Häll över teriyakisås och strössla på cashewnötter. Servera med kokt ris.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
282,70 kr
Köpklart recept för
282,70 kr