Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar

Fyll på i skafferiet! Det är något speciellt att kunna öppna en burk inlagda godsaker du har gjort själv. Här bjuder vi på ett recept på jordgubbsmarmelad med mycket syra. Perfekt till ostbrickan.

20 min

Jordgubbsmarmelad med balsamvinäger & svartpeppar

Ingredienser

  • 500 g
    jordgubbar
  • 250 g
    syltsocker
  • 4 msk
    balsamvinäger
  • 2 tsk
    svartpeppar, krossad

Gör så här

1. Skölj och rensa bären.

2. Koka jordgubbarna med syltsockret i 5 min.

3. Tillsätt balsamvinäger och svartpeppar. Låt koka några minuter eller till önskad konsistens.

4. Skumma väl och häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Oslagbart gott på ett kex med en bit ost.

15 portioner