Julens bästa köttbullar

Stekt lök, vispgrädde och kryddpeppar gör de här köttbullarna till julbordets absoluta favoriter. De smakar precis som de ska! Bara att börja trilla.

60 min

Julens bästa köttbullar

Ingredienser

  • 500 g
    blandfärs
  • 1 st
    ägg
  • 1.25 dl
    vispgrädde
  • 1 st
    stor kokt potatis, finriven
  • 1 st
    finhackad gul lök, stekt i smör
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    nymalen svartpeppar
  • 1 tsk
    nymalen kryddpeppar

Gör så här

1. Blanda köttfärsen med ägg, grädde, potatis och stekt lök.

2. Smaka av med salt, svartpeppar och kryddpeppar, låt stå i 30 min för att svälla.

3. Forma köttbullar med blöta händer och stek dem i en blandning av olja och smör.

30 portioner