Kalkonfärsbiffar med risonisallad
Visste ni att risonipastan skapades som kompensation för att man saknade tillgängligheten av ris? Vi tycker att risonipastan är ett gott och flexibelt tillbehör, där vi i detta recept väljer att göra en grönsaksrik risonisallad med saftiga kalkonfärsbiffar.
Har man andra grönsaker hemma så passar de flesta att ha i rätten. Risonipastan som blir över håller länge i skafferiet.
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
107,82 kr
Kalkonfärsbiffar
1 st
ägg
2 msk
ströbröd
1 msk
oregano
1 msk
soja
1 krm
svartpeppar
500 g
kalkonfärs
1 msk
olivolja
Dressing
30 g
babyspenat
0.5 dl
olivolja
2 msk
vatten
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
vitvinsvinäger
1 krm
svartpeppar
Risonisallad
250 g
körsbärstomat
1 st
paprika
35 g
babyspenat
Allergiinformation
gluten och ägg
Ingredienser
Kalkonfärsbiffar
1 st
ägg
2 msk
ströbröd
1 msk
oregano
1 msk
soja
1 krm
svartpeppar
500 g
kalkonfärs
1 msk
olivolja
Dressing
30 g
babyspenat
0.5 dl
olivolja
2 msk
vatten
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
vitvinsvinäger
1 krm
svartpeppar
Risonisallad
250 g
körsbärstomat
1 st
paprika
35 g
babyspenat
Allergiinformation
gluten och ägg
Gör så här
Koka risonipasta i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.
Kalkonfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd, oregano, kinesisk soja och svartpeppar med kalkonfärs i bunken.
Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelvärme i ca 5 min/sida under lock.
Dressing: Mixa babyspenat, olivolja, vatten, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar i mixerbunken.
Risonisallad: Dela körsbärstomater och tärna paprika. Blanda grönsakerna på fatet med babyspenat, risonin och dressingen.
Servera risonisalladen med kalkonfärsbiffarna.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
107,82 kr
Köpklart recept för
107,82 kr