30 min
Portioner: 4
500 g nötfärs
1 färskt vitkålshuvud
1 gul lök
1 dl vatten
1 msk konc. Kalvfond
3 msk ljus sirap
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
RÅRÖRDA LINGON:
2 dl lingon
2–3 msk socker
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela kålen och skär bort roten. Strimla kålen och hacka löken fint. Spara ¼ av kålen till översta lagret.
3. Hetta upp en rymlig stekgryta på spisen med smör och rapsolja. Bryn kål, lök och köttfärs under omrörning ca 5 minuter.
4. Tillsätt vatten, kalvfond, sirap, salt och peppar. Låt allt koka upp och sjuda 5 minuter under lock.
5. Lägg i en ugnsform och toppa med sista kålen. Ugnsbaka ca 15 minuter.
6. Mosa lingon och blanda med lite socker.
Gör den vego med sojafärs!