Hemköp

Kålsallad till det mesta

En sallad av strimlade kålsorter du har kvar i kylskåpet. Ett gott tillbehör till de flesta rätter.

20 min

Kålsallad till det mesta

Ingredienser

  • 1 påse
    blandad kål (t.ex. brysselkål, vitkål, savoykål och svartkål)
  • 1 st
    äpple
  • 1 st
    rödlök
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk
    salt
  • DRESSING
  • 1 dl
    crème fraîche
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    citronjuice
  • 1 msk
    japansk soja
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 knippe
    knippe färska örter (t.ex. persilja och gräslök)
  • 0.5 dl
    pumpakärnor

Gör så här

1.Strimla kålen tunt. Lägg över i en stor serveringsskål och blanda med äppelcidervinäger och salt.

2. Skala och riv vitlöken. Blanda med övriga ingredienser till dressingen.

3. Skala och dela rödlöken, skiva tunt. Strimla äpple, hacka gräslök och persilja.

4. Blanda runt kålen med dressingen, rödlök, äpple och de färska örterna. Smaka av med salt och peppar. Toppa med pumpakärnor.

6 portioner

Hemköp chat icon