Hemköp

Kalvstek med krämig sparris och potatissallad

90 min

Kalvstek med krämig sparris och potatissallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 kalvstek, ca 800 g
1 msk olivolja
salt och peppar
500 g färskpotatis
1 knippe grön sparris
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 knippe gräslök
salt och peppar

Gör så här

1. Gnid in och krydda steken med olivolja, salt och peppar, bryn i het panna och stek klart i ugn 120° till en innertemperatur av ca 60°. Låt vila 15-20 min innan den skivas upp.

2. Tvätta potatisen och koka den.

3. Skala sparrisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, men spänstig (tiden beror på tjockleken).

4. Blanda crème fraiche, majonnäs och gräslök, smaka av med salt och peppar. Blanda med potatis och sparris.

5. Skiva kalvsteken tunt och servera tillsammans med salladen.

 

Hemköp chat icon