Kantarellflarn med rostad broccoli
Snabbaste höstlyxen. Frasig och fräsch med färskost och nystekta kantareller. Rulla ut, grädda, toppa och grädda igen!
45 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
138,00 kr
1 rulle
färdigkavlad smördeg
1 st
vispat ägg
1 st
broccoli
200 g
kantareller
2 msk
smör
50 g
finriven parmesan
FÄRSKOSTKRÄM
1 st
skivad rödlök
2 st
skivade vitlöksklyftor
200 g
färskost
1 st
citron (skal och juice från)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Ingredienser
1 rulle
färdigkavlad smördeg
1 st
vispat ägg
1 st
broccoli
200 g
kantareller
2 msk
smör
50 g
finriven parmesan
FÄRSKOSTKRÄM
1 st
skivad rödlök
2 st
skivade vitlöksklyftor
200 g
färskost
1 st
citron (skal och juice från)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Rulla ut smördegen och nagga med gaffel, pensla med ägg.
3. Grädda ca 10 minuter tills gyllene. Låt svalna.
4. Stek lök och vitlök gyllenbrunt i olja, ta av från värmen och mixa slät med färskost, smaka av med citronskal, juice, salt och peppar.
5. Förväll broccolin, kyl ner och låt rinna av väl.
6. Stek kantarellerna gyllene i smör.
7. Bred färskostkrämen på smördegen och toppa med broccoli och kantareller. Riv parmesan över och gratinera ett par minuter i 230°C.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
138,00 kr
Köpklart recept för
138,00 kr