Kantarellflarn med rostad broccoli

Snabbaste höstlyxen. Frasig och fräsch med färskost och nystekta kantareller. Rulla ut, grädda, toppa och grädda igen!

45 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

134,42 kr

Kantarellflarn med rostad broccoli
  • 1 rulle

    färdigkavlad smördeg

  • 1 st

    vispat ägg

  • 1 st

    broccoli

  • 200 g

    kantareller

  • 2 msk

    smör

  • 50 g

    finriven parmesan

FÄRSKOSTKRÄM

  • 1 st

    skivad rödlök

  • 2 st

    skivade vitlöksklyftor

  • 200 g

    färskost

  • 1 st

    citron (skal och juice från)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Ingredienser

  • 1 rulle

    färdigkavlad smördeg

  • 1 st

    vispat ägg

  • 1 st

    broccoli

  • 200 g

    kantareller

  • 2 msk

    smör

  • 50 g

    finriven parmesan

FÄRSKOSTKRÄM

  • 1 st

    skivad rödlök

  • 2 st

    skivade vitlöksklyftor

  • 200 g

    färskost

  • 1 st

    citron (skal och juice från)

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Rulla ut smördegen och nagga med gaffel, pensla med ägg.

3. Grädda ca 10 minuter tills gyllene. Låt svalna.

4. Stek lök och vitlök gyllenbrunt i olja, ta av från värmen och mixa slät med färskost, smaka av med citronskal, juice, salt och peppar.

5. Förväll broccolin, kyl ner och låt rinna av väl.

6. Stek kantarellerna gyllene i smör.

7. Bred färskostkrämen på smördegen och toppa med broccoli och kantareller. Riv parmesan över och gratinera ett par minuter i 230°C.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

134,42 kr

Köpklart recept för

134,42 kr