Snabbaste höstlyxen. Frasig och fräsch med färskost och nystekta kantareller. Rulla ut, grädda, toppa och grädda igen!
45 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
134,42 kr
1 rulle
färdigkavlad smördeg
1 st
vispat ägg
1 st
broccoli
200 g
kantareller
2 msk
smör
50 g
finriven parmesan
FÄRSKOSTKRÄM
1 st
skivad rödlök
2 st
skivade vitlöksklyftor
200 g
färskost
1 st
citron (skal och juice från)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 rulle
färdigkavlad smördeg
1 st
vispat ägg
1 st
broccoli
200 g
kantareller
2 msk
smör
50 g
finriven parmesan
FÄRSKOSTKRÄM
1 st
skivad rödlök
2 st
skivade vitlöksklyftor
200 g
färskost
1 st
citron (skal och juice från)
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Rulla ut smördegen och nagga med gaffel, pensla med ägg.
3. Grädda ca 10 minuter tills gyllene. Låt svalna.
4. Stek lök och vitlök gyllenbrunt i olja, ta av från värmen och mixa slät med färskost, smaka av med citronskal, juice, salt och peppar.
5. Förväll broccolin, kyl ner och låt rinna av väl.
6. Stek kantarellerna gyllene i smör.
7. Bred färskostkrämen på smördegen och toppa med broccoli och kantareller. Riv parmesan över och gratinera ett par minuter i 230°C.
Köpklart recept för totalt
134,42 kr
Köpklart recept för
134,42 kr