Hemköp

Krämig kantarellsoppa med timjan & tryffelolja

Recept från Hemlagat, Höst 2017.

20 min

Krämig kantarellsoppa med timjan & tryffelolja

Ingredienser

  • 300 g
    kantarell
  • 1 st
    gul lök
  • 2 msk
    smör
  • 1 dl
    vitt vin
  • 4 st
    grönsaksbuljong (8dl)
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    hackad timjan , och ett par extra kvistar att garnera med
  • 1 droppar
    några droppar tryffelolja (ej tillgänglig online)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    malen svartpeppar
  • 4 st
    fröknäcke (4 skivor)
  • 2 st
    avokado
  • 0.5 ask
    krasse

Gör så här

1. Ansa kantarellerna, skala och hacka löken.

2. Fräs löken och kantarellerna i smöret i en stor kastrull. Ta undan några kantareller till garnering. Häll i vinet och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

3. Mixa soppan och häll i grädden. Koka upp och lägg i timjan och droppa i tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera soppan i skålar och lägg på några stekta kantareller och lite timjan.

5. FRÖKNÄCKE: Bred smör på fröknäckebröden. Dela, skala och skiva avokadon. Lägg avokado på mackorna och klipp över krasse.

4 portioner

152,37 kr
Hemköp chat icon