20 min
Portioner: 4
4 skivor bröd
1 msk olivolja
400 g färska kantareller (eller annan favoritsvamp)
2 schalottenlökar, finhackade
en klick smör
GREMOLATAKRÄM:
2 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
flingsalt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på grill/övervärme, 225°grader. Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta gyllene, ca 5 minuter.
2. Rensa kantarellerna. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills all vätska avdunstat, ca 5 minuter. Lägg i smör och schalottenlöken och stek tills löken är glansig. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda crème fraiche med citronzest, hackad persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg svampen på brödet och toppa med krämen.