4 smördegsplattor, ca 5 x 12 cm
råsocker
8 plommon
2–3 msk råsocker
KANELKRÄM:
1 dl crème fraiche
1 msk grädde
1 msk florsocker
1 tsk kanelpulver
Allergiinformation
gluten och laktos
Ingredienser
4 smördegsplattor, ca 5 x 12 cm
råsocker
8 plommon
2–3 msk råsocker
KANELKRÄM:
1 dl crème fraiche
1 msk grädde
1 msk florsocker
1 tsk kanelpulver
Allergiinformation
gluten och laktos
Gör så här
1. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper, strö över lite råsocker och täck med nytt papper, lägg om möjligt en mindre bakplåt över och baka i ugn 200° ca 12–15 minuter. (Obs, kolla noga så att inte smördegen bränns).
2. Vispa crème fraiche och grädde med florsocker och kanel luftigt.
3. Dela och kärna ur plommonen, lägg i ugnsfast form, strö över råsockret och grädda i ugn på endast övervärme 250° tills plommonen har karamelliserats.
4. Servera smördegsplattorna med de karamelliserade plommonen och toppa med kanelkräm.