Kladdkaka – grundrecept
Bjud på kladdkaka och gör någon lycklig! Vi bjuder på grundreceptet, som innehåller sånt som du säkert redan har hemma i skafferiet. Hur kladdig du vill att din kladdkaka ska bli, väljer du själv genom att justera tiden i ugnen. Självklart serverar du vispgrädde till! Eller varför inte servera den varm från ugnen, med vaniljglass till?
20 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
137,80 kr
100 g
smör
2.5 dl
socker
1 msk
vaniljsocker
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
100 g
smör
2.5 dl
socker
1 msk
vaniljsocker
2 st
ägg
1 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret, lyft av från plattan.
- Rör ner strösocker, kakao, mjöl och vaniljsocker. Blanda väl.
- Vänd försiktigt ner äggen och blanda väl.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna innan den serveras!
Tips! Gör kladdkakan ännu mer oemotståndlig genom att toppa med någonting extra gott – våra godaste toppings för kladdkaka är (utöver det självklara florsockret), färska bär, skivade citrusfrukter, kokostosca eller maxat med frosting.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
137,80 kr
Köpklart recept för
137,80 kr