Kladdkaka – grundrecept

Bjud på kladdkaka och gör någon lycklig! Vi bjuder på grundreceptet, som innehåller sånt som du säkert redan har hemma i skafferiet. Hur kladdig du vill att din kladdkaka ska bli, väljer du själv genom att justera tiden i ugnen. Självklart serverar du vispgrädde till! Eller varför inte servera den varm från ugnen, med vaniljglass till?

20 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

93,90 kr

Kladdkaka – grundrecept
  • 100 g

    smör

  • 2.5 dl

    socker

  • 1 msk

    vaniljsocker

  • 2 st

    ägg

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 msk

    kakao

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 100 g

    smör

  • 2.5 dl

    socker

  • 1 msk

    vaniljsocker

  • 2 st

    ägg

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 msk

    kakao

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret, lyft av från plattan.
  4. Rör ner strösocker, kakao, mjöl och vaniljsocker. Blanda väl.
  5. Vänd försiktigt ner äggen och blanda väl.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna innan den serveras!

Tips! Gör kladdkakan ännu mer oemotståndlig genom att toppa med någonting extra gott – våra godaste toppings för kladdkaka är (utöver det självklara florsockret), färska bär, skivade citrusfrukter, kokostosca eller maxat med frosting.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

93,90 kr

Köpklart recept för

93,90 kr