Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
40 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
155,80 kr
250 g
smör, rumsvarmt
3.5 dl
strösocker
2 dl
kakao
1 dl
sirap
0.5 tsk
salt
4 st
ägg
3 dl
vetemjöl
1 dl
valnöt
TILL SERVERING
1 msk
kakao
2.5 dl
vispgrädde
250 g
smör, rumsvarmt
3.5 dl
strösocker
2 dl
kakao
1 dl
sirap
0.5 tsk
salt
4 st
ägg
3 dl
vetemjöl
1 dl
valnöt
TILL SERVERING
1 msk
kakao
2.5 dl
vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
2. Rör i äggen, ett i taget, och vänd sist ner vetemjölet och valnötterna i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, med kant, eller en springform, 26 cm i diameter, och fyll med smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter, prova med en sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna, pudra den med kakao och skär sedan i bitar. Servera gärna med en klick vispgrädde.
Tips: En brownie ska vara mjuk, kompakt och kladdig. Det klassiska receptet innehåller grovhackade valnötter och får ett pudrat täcke av kakao som finish. Och vispgrädde on the top, of course!
Köpklart recept för totalt
155,80 kr
Köpklart recept för
155,80 kr