Hemköp

Klassiska brownies med valnötter

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

40 min

Klassiska brownies med valnötter

Ingredienser

  • 250 g
    smör, rumsvarmt
  • 3.5 dl
    strösocker
  • 2 dl
    kakao
  • 1 dl
    sirap
  • 0.5 tsk
    salt
  • 4 st
    ägg
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    valnöt

TILL SERVERING

  • 1 msk
    kakao
  • 2.5 dl
    vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.

2. Rör i äggen, ett i taget, och vänd sist ner vetemjölet och valnötterna i smeten.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, med kant, eller en springform, 26 cm i diameter, och fyll med smeten.

4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter, prova med en sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna, pudra den med kakao och skär sedan i bitar. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Tips: En brownie ska vara mjuk, kompakt och kladdig. Det klassiska receptet innehåller grovhackade valnötter och får ett pudrat täcke av kakao som finish. Och vispgrädde on the top, of course!

20 portioner

Hemköp chat icon