Hemköp

Kokt högrev med äpple och pepparrot

150 min

Kokt högrev med äpple och pepparrot

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg högrev i bit
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
2 lagerblad
10–12 svartpepparkorn
1 msk ättikssprit, 12 %
salt

SÅS:
5 dl kokspad
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 äpple
1 bit pepparrot
1 msk finstrimlad persilja

Gör så här

1. Lägg högreven i en rymlig kastrull och täck med vatten. Tillsätt ättikan och 1 tsk salt. Lägg på locket och koka upp. Ta bort skummet som bildas med en sked. Skala morot och palsternacka, skala och dela löken, lägg dem samt pepparkorn och lagerblad i grytan.

2. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 ½–2 timmar. Ta upp löken och palsternackan efter ca 40 min eller då den känns mjuk, lägg åt sidan.

3. Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår. Tillsätt crème fraiche och vispgrädde och koka ihop tills ca 6 dl återstår, smaka av med salt och peppar. Sila såsen. Tärna äpplet, strimla persiljan, finriv pepparroten och lägg dem i såsen.

4. Skiva högreven och värm i såsen. Skiva de kokta rotfrukterna och servera vid sidan. Servera gärna med kokt potatis.

Hemköp chat icon