30 min
Portioner: 5
1 röd paprika
1 gul paprika
1 morot
½ gurka
400 g spetskål eller vitkål
½ dl salt
DRESSING:
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
½ msk chilipeppar, mald
1 msk grön chilisås (tabasco)
1–2 tsk sambal oelek
2 msk socker
½ dl äppelcidervinäger
½ dl vatten
TILLBEHÖR:
4 portioner basmatisris
4 stekta ägg
1 msk rostade sesamfrön
1. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva morot och gurka. Skär kålen i mindre klyftor.
2. Blanda grönsakerna med saltet. Pressa ihop och täck skålen. Låt stå i kylskåp minst 4 timmar.
3. Skölj grönsakerna i kallt vatten flera gånger tills allt salt är borta. Torka noga.
4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över grönsakerna. Blanda noga och låt stå ett par timmar. Gott till grönsaksrätter samt till kokt ris och stekt ägg.