Hemköp

Körsbärsglass på vispgrädde och med smak av citron

Enkel men otroligt god körsbärsglass, som du rör ihop på ett kick då du inte behöver en glassmaskin. 

10 min

Körsbärsglass på vispgrädde och med smak av citron

Ingredienser

  • 5 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    kondenserad mjölk
  • 1 nypa
    salt
  • 5 dl
    körsbär, färska eller frysta
  • 2 msk
    strösocker
  • 1 msk
    saft av citron

Gör så här

1. Lägg körsbär och strösocker i en kastrull. Koka upp och sjud ett par minuter tills körsbären är mjuka. Pressa ner citronsaften. Dra av kastrullen från plattan och låt körsbären kallna.

2. Vispa grädden pösigt. Vispa ner kondenserad mjölk och salt. Rör ner körsbären, men spara ca ¼ till garnering. Häll i glassmeten i en form och ringla över körsbären. Ställ in i frysen minst 6 timmar.

3. Ta fram glassen och låt den stå i rumstemperatur 10-15 minuter innan servering.

4 portioner

84,80 kr
Hemköp chat icon