Här finns ett perfekt grundrecept för dig som vill göra smarriga köttbullar! Välj mellan blandfärs och nötfärs beroende på hur du vill ha dina köttbullar. Blandfärs kan ge lite saftigare köttbullar, medan nötfärs är magrare och kan ge en lite fastare konsistens. Tillsätt sedan bland annat ägg, ströbröd, lök och grädde. Mums!
Köttbullar är ju en klassiker för alla våra högtider, och går utmärkt att laga i förväg och frysa in för att underlätta förberedelserna. Kom bara ihåg att låta köttbullarna svalna helt, lägga dem i en lufttät behållare och värm dem sedan långsamt när de är redo att avnjutas!
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
190,57 kr
1 st
tärnad stor gul lök
1 msk
smör eller margarin
0.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5 dl
ströbröd
500 g
blandfärs eller nötfärs
1 tsk
salt
1 st
ägg
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 st
tärnad stor gul lök
1 msk
smör eller margarin
0.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5 dl
ströbröd
500 g
blandfärs eller nötfärs
1 tsk
salt
1 st
ägg
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Tips! Smaksätt dina köttbullar ytterligare, till exempel kan du variera smaken i färsen med exempelvis ajvar relish och fetaost, hackad jalapeño och persilja eller mortlad kryddnejlika för julsmak.
Köpklart recept för totalt
190,57 kr
Köpklart recept för
190,57 kr