Köttbullar med Västerbottensost och rödbetor
Julens godaste köttbullar? I det här receptet gör du köttbullarna med Västerbottensost och rödbetor. Resultatet är saftiga köttbullar med mycket smak! Perfekt till julbordet. Serveras med smörtekt brysselkål.
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
206,01 kr
400 g
nötfärs
1 dl
ströbröd
1.5 dl
vispgrädde
1 st
gul lök
1 st
rå rödbeta
1 knippe
persilja
50 g
Västerbottensost (ca. 1 dl)
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
malen kryddpeppar
50 g
smör
400 g
brysselkål
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Ingredienser
400 g
nötfärs
1 dl
ströbröd
1.5 dl
vispgrädde
1 st
gul lök
1 st
rå rödbeta
1 knippe
persilja
50 g
Västerbottensost (ca. 1 dl)
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
malen kryddpeppar
50 g
smör
400 g
brysselkål
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Gör så här
1. Blanda ströbröd med grädde. Låt svälla 5–10 min.
2. Skala och finhacka löken, skala och riv rödbetan. Riv osten och finhacka persiljan. Blanda allt med färsen och rör ner ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
3. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget gyllene i smör.
4. Skölj och halvera brysselkålen och stekt den sedan i smör tills de får fin färg. Lägg ihop med köttbullarna och servera.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
206,01 kr
Köpklart recept för
206,01 kr