Köttbullar med Västerbottensost och rödbetor

Julens godaste köttbullar? I det här receptet gör du köttbullarna med Västerbottensost och rödbetor. Resultatet är saftiga köttbullar med mycket smak! Perfekt till julbordet. Serveras med smörtekt brysselkål.

40 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

206,01 kr

Köttbullar med Västerbottensost och rödbetor
  • 400 g

    nötfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    rå rödbeta

  • 1 knippe

    persilja

  • 50 g

    Västerbottensost (ca. 1 dl)

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    malen kryddpeppar

  • 50 g

    smör

  • 400 g

    brysselkål

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Ingredienser

  • 400 g

    nötfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1.5 dl

    vispgrädde

  • 1 st

    gul lök

  • 1 st

    rå rödbeta

  • 1 knippe

    persilja

  • 50 g

    Västerbottensost (ca. 1 dl)

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    malen kryddpeppar

  • 50 g

    smör

  • 400 g

    brysselkål

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Gör så här

1. Blanda ströbröd med grädde. Låt svälla 5–10 min.

2. Skala och finhacka löken, skala och riv rödbetan. Riv osten och finhacka persiljan. Blanda allt med färsen och rör ner ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.

3. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget gyllene i smör.

4. Skölj och halvera brysselkålen och stekt den sedan i smör tills de får fin färg. Lägg ihop med köttbullarna och servera.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

206,01 kr

Köpklart recept för

206,01 kr