2 dl vit quinoa
1 liten zucchini
150 g sockerärtor
380 g cannellinibönor
150 g fetaost
1–2 avokador
70 g bladgrönt, t ex mangold eller spenat
VINÄGRETT:
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk citronjuice
1 msk honung
1–2 tsk dijonsenap
salt & peppar
2 dl vit quinoa
1 liten zucchini
150 g sockerärtor
380 g cannellinibönor
150 g fetaost
1–2 avokador
70 g bladgrönt, t ex mangold eller spenat
VINÄGRETT:
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk citronjuice
1 msk honung
1–2 tsk dijonsenap
salt & peppar
1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna något.
2. Hyvla zucchinin med en skalare. Strimla sockerärtor. Häll bort vattnet från bönorna och skölj noga. Blanda zucchini, sockerärtor och bönor med quinoan samt mangold, spenat eller annat grönt.
3. VINÄGRETT: Rör samman ingredienserna till vinägretten. Häll över önskad mängd vinägrett i salladen och vänd runt. Toppa salladen med fetaost och avokado.