30 min
Portioner: 4
FRITYRSMET:
½ dl vetemjöl
1 dl potatismospulver
1 dl maizena
1 tsk rökt paprikapulver
1 ½ dl bubbelvatten
1 ½ dl öl
1 kg sötpotatis
½ dl maizena
1 l matolja att fritera i
KROSSADE ÄRTOR:
250 g frysta gröna ärtor
1 dl majonnäs
½ kruka hackad mynta
½ kruka hackad persilja
rivet skal från ½ citron
tabasco
salt och peppar
600 g torskfilé
salt och peppar
1 dl vetemjöl
2 dl panko
1. Blanda ihop vetemjöl, potatismospulver, maizena och paprikapulver. Vispa ner bubbelvatten och öl, låt dra 15 minuter.
2. Skär sötpotatis i stavar och vänd i maizena. Fritera i 120° i 10 minuter, höj fritösen till 180° och fritera ytterligare 5 minuter tills gyllene.
3. Mixa tinade ärtor grovt och blanda med majonnäs och hackade örter. Smaka av med citronskal, tabasco, salt och peppar.
4. Skär fisken i portionsbitar, salta och peppra. Vänd fisken först i vetemjöl sedan i frityrsmeten och sist i panko. Fritera fisken i 180° tills gyllene.
Fries i ugnen: Skär fries, vänd i maizena och häll olivolja och lite salt över. Ugnsrosta i 225° ca 20 minuter tills gyllene. Blir supergott!