Njut av underbara tacos i härlig pulled pork-stil! Här bjuder vi på en enklare variant av carnitas som serveras med en härlig tomatsalsa och picklad rödlök. Bäst av allt? I det här receptet använder vi oss av riktiga majstortillas. Sött, gott och utsökt!
240 min
PICKLAD LÖK
TOMATSALSA
TILLBEHÖR
1. Blanda kryddorna och badda in köttet ordentligt. Låt det vila i påse över natten om möjligt.
2. Sätt ugnen på 130°.
3. Rippla olivolja över köttet och baka i ugn 4 – 4 ½ timme. Ta ut och låt vila.
4. Picklad lök: Rör ihop socker, vinäger och vatten tills sockret har löst sig. Lägg i lökskivorna och låt dra i en timme.
5. Tomatsalsa: Tärna tomaterna och strimla chilin. Pressa limen, blanda allt, salta och peppra.
6. Gröp ur avokadon och tärna i grova bitar, vänd med limesaft och smaka av med salt.
7. Dra sönder köttet med en gaffel och servera med tortillan, salsan, picklade löken och avokadon.
4 portioner