Njut av underbara tacos i härlig pulled pork-stil! Här bjuder vi på en enklare variant av carnitas som serveras med en härlig tomatsalsa och picklad rödlök. Bäst av allt? I det här receptet använder vi oss av riktiga majstortillas. Sött, gott och utsökt!
240 min
22 ingredienser
Köpklart recept för totalt
279,36 kr
700 g
högrev i bit
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
anchochilipulver
1 tsk
råsocker (eller rörsocker)
1 msk
olivolja
PICKLAD LÖK
1 dl
rödvinsvinäger
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
2 st
rödlökar, skurna i ringar
TOMATSALSA
2 st
kvisttomater
1 st
lime, saften
1 st
röd chili
1 tsk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
2 st
avokador
1 st
lime, saften
1 nypa
salt
2 pk
majstortillas
700 g
högrev i bit
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
anchochilipulver
1 tsk
råsocker (eller rörsocker)
1 msk
olivolja
PICKLAD LÖK
1 dl
rödvinsvinäger
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
2 st
rödlökar, skurna i ringar
TOMATSALSA
2 st
kvisttomater
1 st
lime, saften
1 st
röd chili
1 tsk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
2 st
avokador
1 st
lime, saften
1 nypa
salt
2 pk
majstortillas
1. Blanda kryddorna och badda in köttet ordentligt. Låt det vila i påse över natten om möjligt.
2. Sätt ugnen på 130°.
3. Rippla olivolja över köttet och baka i ugn 4 – 4 ½ timme. Ta ut och låt vila.
4. Picklad lök: Rör ihop socker, vinäger och vatten tills sockret har löst sig. Lägg i lökskivorna och låt dra i en timme.
5. Tomatsalsa: Tärna tomaterna och strimla chilin. Pressa limen, blanda allt, salta och peppra.
6. Gröp ur avokadon och tärna i grova bitar, vänd med limesaft och smaka av med salt.
7. Dra sönder köttet med en gaffel och servera med tortillan, salsan, picklade löken och avokadon.
Köpklart recept för totalt
279,36 kr
Köpklart recept för
279,36 kr