Hemköp

Kryddbakad högrev med picklad rödlök

Njut av underbara tacos i härlig pulled pork-stil! Här bjuder vi på en enklare variant av carnitas som serveras med en härlig tomatsalsa och picklad rödlök. Bäst av allt? I det här receptet använder vi oss av riktiga majstortillas. Sött, gott och utsökt! 

240 min

Kryddbakad högrev med picklad rödlök

Ingredienser

  • 700 g
    högrev i bit
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 tsk
    anchochilipulver
  • 1 tsk
    råsocker (eller rörsocker)
  • 1 msk
    olivolja

PICKLAD LÖK

  • 1 dl
    rödvinsvinäger
  • 2 dl
    strösocker
  • 3 dl
    vatten
  • 2 st
    rödlökar, skurna i ringar

TOMATSALSA

  • 2 st
    kvisttomater
  • 1 st
    lime, saften
  • 1 st
    röd chili
  • 1 tsk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILLBEHÖR

  • 2 st
    avokador
  • 1 st
    lime, saften
  • 1 nypa
    salt
  • 2 pk
    majstortillas

Gör så här

1. Blanda kryddorna och badda in köttet ordentligt. Låt det vila i påse över natten om möjligt.

2. Sätt ugnen på 130°.

3. Rippla olivolja över köttet och baka i ugn 4 – 4 ½ timme. Ta ut och låt vila.

4. Picklad lök: Rör ihop socker, vinäger och vatten tills sockret har löst sig. Lägg i lökskivorna och låt dra i en timme.

5. Tomatsalsa: Tärna tomaterna och strimla chilin. Pressa limen, blanda allt, salta och peppra.

6. Gröp ur avokadon och tärna i grova bitar, vänd med limesaft och smaka av med salt.

7. Dra sönder köttet med en gaffel och servera med tortillan, salsan, picklade löken och avokadon.

4 portioner

320,75 kr
Hemköp chat icon