Kryddiga cupcakes med lingontopping

Recept på kryddiga cupcakes med lingontopping från i säsong: november 2013

Tips! För att tillaga cupcakes i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 8–12 min på 160°C.

30 min

Kryddiga cupcakes med lingontopping

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 2.5 dl
    farinsocker
  • 2 st
    ägg
  • 1.5 dl
    filmjölk
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    pepparkakskrydda
  • 1 tsk
    bikarbonat

FROSTING

  • 60 g
    mjukt smör
  • 100 g
    färskost
  • 4 dl
    florsocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker

GARNERING

  • 0.5 dl
    frysta lingon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C (eller airfryern på 160°C)

2. Vispa matfett och farinsocker poröst.

3. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.

4. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd ner försiktigt i smeten.

5. Fördela i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora och 10–12 minuter för små). Alternativt grädda i airfryer i 8-12 minuter)

6. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen till lagom fast konsistens.

7. När muffinsen svalnat, spritsa eller klicka på varje muffins och toppa med lingon

12 portioner