20 min
Portioner: 4
500 g lammfärs
½ tsk mald spiskummin
½ tsk mald koriander
½ tsk malen kajennpeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk harissa (eller annan kryddstark sås som sambal oelek)
1 tsk salt
1 msk persilja, hackad
1 msk mynta, hackad
½ dl olivolja
TOMATSÅS:
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk timjan
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
COUSOUS:
4 port kokt couscous
100 g fetaost
1 msk persilja, hackad
1. Blanda lammfärs med kryddor, pressad vitlök, harissa, salt, persilja och mynta. Blanda ordentligt och låt smeten stå en stund i kylskåp så att smakerna hinner blandas ordentligt.
2. Sätt ugnen på 175°. Gör lite större bullar och stek gyllene i panna. Stek klara i ugnen ca 10 minuter.
3. Tomatsås: Värm olivoljan i en panna, fräs vitlök och timjan. Tillsätt krossade tomater, salt och socker och låt koka samman ca 10 minuter.
4. Servera med tomatsås och couscous som blandas med smulad fetaost och hackad persilja.