Hemköp

Kryddig gryta med fläsk, grönkål & ingefära

En perfekt gryta för höstdagar som är laddad med smak! Recept kommer från Markiz Tainton i samarbete med Hemköp. Grytan får en ljvlig smak av saffran och grönkål. ’’Koka köttet tills det är mört och faller isär. Gör det inte det, koka lite till! ’’

60 min

Kryddig gryta med fläsk, grönkål & ingefära

Ingredienser

  • 1 kg
    grytbitar av fläsk
  • 3 msk
    olivolja
  • 3 st
    gula lökar, stora skalade och strimlade
  • 1 st
    4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk
    ingefära, färskriven
  • 2 tsk
    spiskummin, malen
  • 1 g
    saffran (2 kuvert)
  • 1 knippe
    koriander, hackad färsk
  • 1 knippe
    persilja, hackad färsk
  • 7 st
    potatisar, skalade
  • 1 påse
    grönkål, färsk, repad och grovstrimlad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    peppar
  • 1 st
    röd chili, finhackad färsk

Gör så här

1. Bryn köttet i olja lite i sänder. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och kryddor, bryn ytterligare några minuter.

2. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och låt sjuda under lock ca 30 minuter eller tills köttet känns mjukt.

3. Tillsätt potatisen och låt sjuda ytterligare 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Rör sedan ner grönkål och låt sjuda under lock i 2–3 minuter. Toppa med färsk chili och servera med ett gott bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon