Hemköp

Kryddstekt laxfilé med potatis-och majsgryta

Laga vardagslaxen på nytt sätt! Släng ihop en kryddrubb med korianderfrön, spiskummin, ingefära och gurkmeja och stek fisken. Servera allt med en underbar potatis och majsgryta!

30 min

Kryddstekt laxfilé med potatis-och majsgryta

Ingredienser

  • 4 st
    lax á 160-170g styck
  • 1 tsk
    malda korianderfrön
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    mald ingefära
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 nypa
    salt

POTATIS OCH MAJSGRYTA

  • 300 g
    potatis, skalad
  • 2 st
    kvisttomater
  • 2 st
    majskolvar
  • 1 st
    schalottenlök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    limefrukt, saften
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 5 dl
    vatten

Gör så här

1. Tärna potatisen i 1,5-2 cm stora tärningar, finhacka löken, skär bort majskornen från kolven. Tärna tomaten i grova bitar. Svetta löken i oljan på svag värme tills den har fått en gyllenbrun färg, lägg i potatisen, tomaterna, majskornen, slå på vattnet och sjud sakta i 15-20 min. Smaka av grytan med salt, svartpeppar, limesaft och avsluta med strimlad koriander

2. Blanda samman kryddorna till laxen. Krydda laxen med salt och kryddblandningen och stek i het panna 3-4 min på varje sida.

3. Servera laxen i halvdjup tallrik tillsammans med grytan.

 

4 portioner

Hemköp chat icon