Kryddstekt laxfilé med potatis-och majsgryta
Laga vardagslaxen på nytt sätt! Släng ihop en kryddrubb med korianderfrön, spiskummin, ingefära och gurkmeja och stek fisken. Servera allt med en underbar potatis och majsgryta!
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
344,24 kr
4 st
lax á 160-170g styck
1 tsk
malda korianderfrön
1 tsk
spiskummin
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
POTATIS OCH MAJSGRYTA
300 g
potatis, skalad
2 st
kvisttomater
2 st
majskolvar
1 st
schalottenlök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 st
limefrukt, saften
1 knippe
koriander
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
5 dl
vatten
Ingredienser
4 st
lax á 160-170g styck
1 tsk
malda korianderfrön
1 tsk
spiskummin
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
gurkmeja
1 nypa
salt
POTATIS OCH MAJSGRYTA
300 g
potatis, skalad
2 st
kvisttomater
2 st
majskolvar
1 st
schalottenlök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 st
limefrukt, saften
1 knippe
koriander
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
5 dl
vatten
Gör så här
1. Tärna potatisen i 1,5-2 cm stora tärningar, finhacka löken, skär bort majskornen från kolven. Tärna tomaten i grova bitar. Svetta löken i oljan på svag värme tills den har fått en gyllenbrun färg, lägg i potatisen, tomaterna, majskornen, slå på vattnet och sjud sakta i 15-20 min. Smaka av grytan med salt, svartpeppar, limesaft och avsluta med strimlad koriander
2. Blanda samman kryddorna till laxen. Krydda laxen med salt och kryddblandningen och stek i het panna 3-4 min på varje sida.
3. Servera laxen i halvdjup tallrik tillsammans med grytan.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
344,24 kr
Köpklart recept för
344,24 kr