Laga vardagslaxen på nytt sätt! Släng ihop en kryddrubb med korianderfrön, spiskummin, ingefära och gurkmeja och stek fisken. Servera allt med en underbar potatis och majsgryta!
30 min
POTATIS OCH MAJSGRYTA
1. Tärna potatisen i 1,5-2 cm stora tärningar, finhacka löken, skär bort majskornen från kolven. Tärna tomaten i grova bitar. Svetta löken i oljan på svag värme tills den har fått en gyllenbrun färg, lägg i potatisen, tomaterna, majskornen, slå på vattnet och sjud sakta i 15-20 min. Smaka av grytan med salt, svartpeppar, limesaft och avsluta med strimlad koriander
2. Blanda samman kryddorna till laxen. Krydda laxen med salt och kryddblandningen och stek i het panna 3-4 min på varje sida.
3. Servera laxen i halvdjup tallrik tillsammans med grytan.
4 portioner