30 min
Portioner: 4
2 färska chorizo
150 g rökt sidfläsk i bit
1 kg kycklinglår med ben
1 burk (400g) krossade tomater
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 burk stora vita bönor, sköljda och väl avrunna
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1. Skär chorizon i cm tjocka skivor. Skär det rökta fläsket i cm tocka bitar, stek fläsket i het panna tills det har fått gyllenbrun färg, ta upp och lägg åt sidan.
2. Stek sedan chorizon i fettet från sidfläsket hastigt under 2-3 min. Ta upp chorizon och lägg åt sidan. Spar oljan som blev över.
3. Dela på kycklinglåren, krydda med salt och peppar. Stek i oljan från fläsket och chorizon. Lägg ner i tex en gjutjärnsgryta.
4. Stek löken i samma olja/fett och häll i grytan tillsamman med krossade tomater, buljongtärning och vatten. Sjud sakta 35-40 min, lägg sedan i chorizon, fläsktärningarna och bönorna. Sjud ytterligare 10 min, smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ett gott surdegsbröd.