Thaiinspirerad röd currygryta med kyckling och potatis, som serveras med ris. Genom att använda kycklinglårfilé blir grytan extra saftig och god!
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
113,85 kr
4 st
urbenade kycklinglår i ca 3-4 cm stora bitar
2 msk
matolja till stekning
1 msk
röd currypasta
150 g
mjölig potatis, t.ex. King Edward
3 dl
kokosmjölk
1 msk
fisksås
6 st
kaffirlimeblad (ej tillgänglig online)
1 st
citrongräs, lätt krossad
150 g
broccoli, i buktetter
4 port
basmatiris
4 st
urbenade kycklinglår i ca 3-4 cm stora bitar
2 msk
matolja till stekning
1 msk
röd currypasta
150 g
mjölig potatis, t.ex. King Edward
3 dl
kokosmjölk
1 msk
fisksås
6 st
kaffirlimeblad (ej tillgänglig online)
1 st
citrongräs, lätt krossad
150 g
broccoli, i buktetter
4 port
basmatiris
1. Värm olja i en wok eller kastrull och stek currypastan i ca 2–3 minuter under omrörning. Skala och dela potatisen i fyra bitar.
2. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, limeblad, potatis och citrongräs. Sjud 10 minuter.
3. Lägg i kycklingen och koka 10 minuter till. Lägg i broccolin och koka ytterligare 5 minuter.
4. Servera direkt, gärna med kokt basmatiris!
Köpklart recept för totalt
113,85 kr
Köpklart recept för
113,85 kr