30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
286,20 kr
KYCKLINGSCHNITZEL
1 pk
kycklingfileé (4 st)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
vetemjöl
2 st
ägg, lättvispade
2 dl
pankoströbröd
100 g
smör
WOKAD KÅLSALLAD
400 g
rödkål, tunt strimlad
0.25 st
savoykål (ca ¼ huvud), tunt strimlad
1 st
schalottenlök, finstrimlad
1 knippe
persilja, grovhackad
2 msk
rödvinsvinäger
0.5 dl
rapsolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 dl
kokt rött ris
1 st
citron
Allergiinformation
gluten och ägg
KYCKLINGSCHNITZEL
1 pk
kycklingfileé (4 st)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
0.5 dl
vetemjöl
2 st
ägg, lättvispade
2 dl
pankoströbröd
100 g
smör
WOKAD KÅLSALLAD
400 g
rödkål, tunt strimlad
0.25 st
savoykål (ca ¼ huvud), tunt strimlad
1 st
schalottenlök, finstrimlad
1 knippe
persilja, grovhackad
2 msk
rödvinsvinäger
0.5 dl
rapsolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 dl
kokt rött ris
1 st
citron
Allergiinformation
gluten och ägg
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Banka ut kycklingfileérna mellan t ex plastfilm, krydda med salt och svartpeppar.
3. Vänd sedan kycklingen i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
4. Stek i smör 3–4 min på var sida.
5. Stek kål och lök i olja, smaka av med salt, svartpeppar och vinäger och avsluta med att vända i ris och persilja.
6. Servera schnitzeln med kålsallad och citron på sidan.
Tips! Extrasmak på citronsaften blir det om du steker den först i het panna!
Köpklart recept för totalt
286,20 kr
Köpklart recept för
286,20 kr