Hemköp

Kycklingschnitzel med rostade morötter & wokad kålsallad

30 min

Kycklingschnitzel med rostade morötter & wokad kålsallad

Ingredienser

KYCKLINGSCHNITZEL

  • 1 pk
    kycklingfileé (4 st)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 dl
    vetemjöl
  • 2 st
    ägg, lättvispade
  • 2 dl
    pankoströbröd
  • 100 g
    smör

WOKAD KÅLSALLAD

  • 400 g
    rödkål, tunt strimlad
  • 0.25 st
    savoykål (ca ¼ huvud), tunt strimlad
  • 1 st
    schalottenlök, finstrimlad
  • 1 knippe
    persilja, grovhackad
  • 2 msk
    rödvinsvinäger
  • 0.5 dl
    rapsolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 2 dl
    kokt rött ris
  • 1 st
    citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Banka ut kycklingfileérna mellan t ex plastfilm, krydda med salt och svartpeppar.

3. Vänd sedan kycklingen i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist pankoströbröd.

4. Stek i smör 3–4 min på var sida.

5. Stek kål och lök i olja, smaka av med salt, svartpeppar och vinäger och avsluta med att vända i ris och persilja.

6. Servera schnitzeln med kålsallad och citron på sidan.

Tips! Extrasmak på citronsaften blir det om du steker den först i het panna!

4 portioner

Hemköp chat icon