Kycklingspett med blomkålsris och rosa dipp
Recept från Hemlagat, vår 2019
30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
114,75 kr
300 g
kycklingfilé
0.5 msk
paprikakrydda
0.5 msk
spiskummin
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 påse
blomkålsris, Garant
1.5 dl
vit quinoa
1 st
granatäpple (finns även att köpa som frysta kärnor)
1 msk
olivolja
1 st
citron (½ msk citronjuice från)
1 dl
finhackad persilja
1 påse
salladsmix rädisa och gul morot, Garant
1 burk
rödbetshummus, Garant
Ingredienser
300 g
kycklingfilé
0.5 msk
paprikakrydda
0.5 msk
spiskummin
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 påse
blomkålsris, Garant
1.5 dl
vit quinoa
1 st
granatäpple (finns även att köpa som frysta kärnor)
1 msk
olivolja
1 st
citron (½ msk citronjuice från)
1 dl
finhackad persilja
1 påse
salladsmix rädisa och gul morot, Garant
1 burk
rödbetshummus, Garant
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skär kycklingfiléerna på längden i 1 cm tjocka skivor. Blanda kryddorna i en skål, lägg ner kycklingen och rör om så att kryddningen blir jämn. Trä kycklingbitarna på spett, lägg på en plåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
3. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
4. Koka blomkålen i saltat vatten i 2 minuter.
5. Rensa granatäpplet så att du får ut alla kärnor.
6. Blanda quinoa med blomkål, granatäppelkärnorna och persilja. Smaka av med olivolja, citronjuice, salt och peppar.
7. Servera spetten med blomkåls- och quinoasalladen, rödbetshummus och salladsmixen.
Tips! Dubbla mängden kryddor till kycklingen för en mer kryddstark vuxenvariant.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
114,75 kr
Köpklart recept för
114,75 kr