Kycklingspett med blomkålsris och rosa dipp

Recept från Hemlagat, vår 2019

30 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

114,75 kr

Kycklingspett med blomkålsris och rosa dipp
  • 300 g

    kycklingfilé

  • 0.5 msk

    paprikakrydda

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 påse

    blomkålsris, Garant

  • 1.5 dl

    vit quinoa

  • 1 st

    granatäpple (finns även att köpa som frysta kärnor)

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    citron (½ msk citronjuice från)

  • 1 dl

    finhackad persilja

  • 1 påse

    salladsmix rädisa och gul morot, Garant

  • 1 burk

    rödbetshummus, Garant

Ingredienser

  • 300 g

    kycklingfilé

  • 0.5 msk

    paprikakrydda

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 påse

    blomkålsris, Garant

  • 1.5 dl

    vit quinoa

  • 1 st

    granatäpple (finns även att köpa som frysta kärnor)

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    citron (½ msk citronjuice från)

  • 1 dl

    finhackad persilja

  • 1 påse

    salladsmix rädisa och gul morot, Garant

  • 1 burk

    rödbetshummus, Garant

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skär kycklingfiléerna på längden i 1 cm tjocka skivor. Blanda kryddorna i en skål, lägg ner kycklingen och rör om så att kryddningen blir jämn. Trä kycklingbitarna på spett, lägg på en plåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.

3. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.

4. Koka blomkålen i saltat vatten i 2 minuter.

5. Rensa granatäpplet så att du får ut alla kärnor.

6. Blanda quinoa med blomkål, granatäppelkärnorna och persilja. Smaka av med olivolja, citronjuice, salt och peppar.

7. Servera spetten med blomkåls- och quinoasalladen, rödbetshummus och salladsmixen.

Tips! Dubbla mängden kryddor till kycklingen för en mer kryddstark vuxenvariant.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

114,75 kr

Köpklart recept för

114,75 kr