Hemköp

Kycklingspett med blomkålsris och rosa dipp

Recept från Hemlagat, vår 2019

30 min

Kycklingspett med blomkålsris och rosa dipp

Ingredienser

  • 300 g
    kycklingfilé
  • 0.5 msk
    paprikakrydda
  • 0.5 msk
    spiskummin
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 påse
    blomkålsris, Garant
  • 1.5 dl
    vit quinoa
  • 1 st
    granatäpple (finns även att köpa som frysta kärnor)
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    citron (½ msk citronjuice från)
  • 1 dl
    finhackad persilja
  • 1 påse
    salladsmix rädisa och gul morot, Garant
  • 1 burk
    rödbetshummus, Garant

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Skär kycklingfiléerna på längden i 1 cm tjocka skivor. Blanda kryddorna i en skål, lägg ner kycklingen och rör om så att kryddningen blir jämn. Trä kycklingbitarna på spett, lägg på en plåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.

3. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.

4. Koka blomkålen i saltat vatten i 2 minuter.

5. Rensa granatäpplet så att du får ut alla kärnor.

6. Blanda quinoa med blomkål, granatäppelkärnorna och persilja. Smaka av med olivolja, citronjuice, salt och peppar.

7. Servera spetten med blomkåls- och quinoasalladen, rödbetshummus och salladsmixen.

Tips! Dubbla mängden kryddor till kycklingen för en mer kryddstark vuxenvariant.

4 portioner

145,70 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon