Hemköp

Kycklingspett med mandelsatay & svarvad sallad

Recept på kycklingspett med mandelsatay och svarvad sallad. Med saftiga kycklingspett, krämig mandelsatay och krispig sallad blir varje tugga en fest för smaklökarna.

40 min

Kycklingspett med mandelsatay & svarvad sallad

Ingredienser

  • 150 g
    mandlar (100 g till såsen + 50 g till salladen)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 msk
    soja
  • 2 st
    vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl
    kokosmjölk
  • 1 tsk
    chili, finhackad
  • 4 st
    kycklingfilé
  • 20 st
    små träspett
  • 1 dl
    vatten
  • 3 st
    morötter, svarvade
  • 0.5 st
    rättika, svarvad
  • 1 kruka
    thaibasilika
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Blötlägg spetten.

2. Rosta mandlarna ca 10 minuter, låt svalna. Mixa 100 g av mandlarna till smör och smaka av med lite salt. Blanda med övriga ingredienser till en marinad.

3. Skär kycklingfiléerna längsgående ca 1 cm breda. Lägg i marinaden och låt marinera ca 30 minuter.

4. Trä upp kycklingen på spett. Koka samman resterande marinad med 1 dl vatten ca 5 minuter och låt svalna. Smaka av med soja och chili.

5. Svarva eller riv morot och rättika, blanda med örter och 50 g hackade mandlar.

6. Grilla eller ugnsstek spetten ca 3 minuter på varje sida eller tills klara.

7. Servera med limeklyftor.

4 portioner

Hemköp chat icon