Variera med kyckling på grillspetten! I det här receptet låter vi kycklingens smak träda fram med enkel kryddning av vitlök, lime och koriander. Servera med en god tomatsalsa av cocktailtomater och persilja!
40 min
TOMATSALSA
TILL SERVERING
1. Dela de stora lårfiléerna, de små behöver inte delas. Salta.
2. Blanda kyckling med oljan, limeskal, vitlök och koriander. Marinera i rumstemperatur ca 15 minuter.
3. Trä upp 2 bitar av de stora filéerna eller 2 små lårfiléer på tre grillspett, blir då stadigare att grilla. Grilla spetten ca 10 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är helt genomstekt. Pensla med lite extra olivolja och vänd då och då under tiden.
4. TOMATSALSA: Dela tomaterna. Blanda dem med persiljan. Ringla över oljan. Salta och peppra.
5. Skär kycklingen i bitar mellan spetten med en vass kniv, så att det blir två bitar kyckling på varje spett, se bild. Garnera med smulat flingsalt, chiliflingor och korianderblad. Servera med tomatsalsan, limeklyftor och rödlök.
4 portioner