Hemköp

Kycklingspett med enkel tomatsalsa

Variera med kyckling på grillspetten! I det här receptet låter vi kycklingens smak träda fram med enkel kryddning av vitlök, lime och koriander. Servera med en god tomatsalsa av cocktailtomater och persilja!

40 min

Kycklingspett med enkel tomatsalsa

Ingredienser

  • 1 paket
    kycklinglårfiléer, benfria (ca. 4 st)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 msk
    olivolja + extra
  • 1 msk
    matolja till pensling
  • 1 st
    lime, vältvättad och finrivet skal från
  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk
    finhackad koriander

TOMATSALSA

  • 250 g
    cocktailtomater, gärna olika färger och former
  • 3 msk
    finstrimlad bladpersilja
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 krm
    chiliflingor
  • 10 blad
    koriander (eller mer om man vill)
  • 5 klyftor
    lime
  • 1 st
    skivad rödlök

Gör så här

1. Dela de stora lårfiléerna, de små behöver inte delas. Salta.

2. Blanda kyckling med oljan, limeskal, vitlök och koriander. Marinera i rumstemperatur ca 15 minuter.

3. Trä upp 2 bitar av de stora filéerna eller 2 små lårfiléer på tre grillspett, blir då stadigare att grilla. Grilla spetten ca 10 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är helt genomstekt. Pensla med lite extra olivolja och vänd då och då under tiden.

4. TOMATSALSA: Dela tomaterna. Blanda dem med persiljan. Ringla över oljan. Salta och peppra.

5. Skär kycklingen i bitar mellan spetten med en vass kniv, så att det blir två bitar kyckling på varje spett, se bild. Garnera med smulat flingsalt, chiliflingor och korianderblad. Servera med tomatsalsan, limeklyftor och rödlök. 

4 portioner

Hemköp chat icon