Variera med kyckling på grillspetten! I det här receptet låter vi kycklingens smak träda fram med enkel kryddning av vitlök, lime och koriander. Servera med en god tomatsalsa av cocktailtomater och persilja!
40 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
242,45 kr
1 paket
kycklinglårfiléer, benfria (ca. 4 st)
1 nypa
salt
1 msk
olivolja + extra
1 msk
matolja till pensling
1 st
lime, vältvättad och finrivet skal från
2 st
pressade vitlöksklyftor
3 msk
finhackad koriander
TOMATSALSA
250 g
cocktailtomater, gärna olika färger och former
3 msk
finstrimlad bladpersilja
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 nypa
flingsalt
1 krm
chiliflingor
10 blad
koriander (eller mer om man vill)
5 klyftor
lime
1 st
skivad rödlök
1 paket
kycklinglårfiléer, benfria (ca. 4 st)
1 nypa
salt
1 msk
olivolja + extra
1 msk
matolja till pensling
1 st
lime, vältvättad och finrivet skal från
2 st
pressade vitlöksklyftor
3 msk
finhackad koriander
TOMATSALSA
250 g
cocktailtomater, gärna olika färger och former
3 msk
finstrimlad bladpersilja
2 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 nypa
flingsalt
1 krm
chiliflingor
10 blad
koriander (eller mer om man vill)
5 klyftor
lime
1 st
skivad rödlök
1. Dela de stora lårfiléerna, de små behöver inte delas. Salta.
2. Blanda kyckling med oljan, limeskal, vitlök och koriander. Marinera i rumstemperatur ca 15 minuter.
3. Trä upp 2 bitar av de stora filéerna eller 2 små lårfiléer på tre grillspett, blir då stadigare att grilla. Grilla spetten ca 10 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är helt genomstekt. Pensla med lite extra olivolja och vänd då och då under tiden.
4. TOMATSALSA: Dela tomaterna. Blanda dem med persiljan. Ringla över oljan. Salta och peppra.
5. Skär kycklingen i bitar mellan spetten med en vass kniv, så att det blir två bitar kyckling på varje spett, se bild. Garnera med smulat flingsalt, chiliflingor och korianderblad. Servera med tomatsalsan, limeklyftor och rödlök.
Köpklart recept för totalt
242,45 kr
Köpklart recept för
242,45 kr