Kycklingtagine med chermoula

Tagine är en sorts gryta där namnet kommer från just Tagine - ett Nordafrikanskt matlagningskärl. Idag används istället namnet mer som ett samlingsnamn på grytor med kraftiga afrikanska smaker. Som det här receptet från Markiz Tainton där kyckling får lagas med underbara kryddor, potatis och kyckling.

90 min

21 ingredienser


Köpklart recept för totalt

403,34 kr

Kycklingtagine med chermoula
  • 7 st

    potatisar, skalade och klyftade

  • 1 st

    majskyckling, hel och delad i mindre bitar

  • 2 st

    gul lök, grovhackad

  • 2 st

    tomater, tärnade

  • 3 msk

    olivolja till stekning

  • 500 g

    gröna oliver med kärnor

CHERMOULA

  • 1 g

    saffran (2 kuvert)

  • 1 st

    vitlök, 2 klyftor

  • 1 st

    gul lök, skalad och grovhackad

  • 2 msk

    ingefära, färsk skalad och riven

  • 2 st

    citroner, saft och rivet skal från

  • 1 st

    färsk röd chili

  • 1 knippe

    koriander

  • 1 knippe

    persilja

  • 3 tsk

    paprikapulver

  • 2 tsk

    koriander, malen

  • 3 tsk

    spiskummin, malen

  • 2 tsk

    svartpeppar

  • 2 st

    lagerblad

  • 1 dl

    olivolja

  • 3 tsk

    salt

Ingredienser

  • 7 st

    potatisar, skalade och klyftade

  • 1 st

    majskyckling, hel och delad i mindre bitar

  • 2 st

    gul lök, grovhackad

  • 2 st

    tomater, tärnade

  • 3 msk

    olivolja till stekning

  • 500 g

    gröna oliver med kärnor

CHERMOULA

  • 1 g

    saffran (2 kuvert)

  • 1 st

    vitlök, 2 klyftor

  • 1 st

    gul lök, skalad och grovhackad

  • 2 msk

    ingefära, färsk skalad och riven

  • 2 st

    citroner, saft och rivet skal från

  • 1 st

    färsk röd chili

  • 1 knippe

    koriander

  • 1 knippe

    persilja

  • 3 tsk

    paprikapulver

  • 2 tsk

    koriander, malen

  • 3 tsk

    spiskummin, malen

  • 2 tsk

    svartpeppar

  • 2 st

    lagerblad

  • 1 dl

    olivolja

  • 3 tsk

    salt

Gör så här

1. Lös upp saffran i 2 msk varmt vatten.

2. Blanda samtliga ingredienser till chermoulan och kör allt i en mixer. Låt vila i cirka 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen.

3. Lägg kycklingbitarna i chermoulan och låt marinera i 15 minuter.

4. Blanda lök och tomat med lite av chermoulan.

5. Hetta upp olivolja och fräs lök och tomat i 2–3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg).

6. Lägg i kycklingen, över det potatisen och toppa med oliverna. Häll på vatten så att det precis täcker och låt koka på medelhög värme i 45–50 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Gott till: Prova pärlcouscous.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

403,34 kr

Köpklart recept för

403,34 kr