Lammfärsbiffar med aubergine & tomater

TILL 4 PORTIONER, TID CA 30 MINUTER

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

2 auberginer (ca 400 g)
1 msk olivolja
400 g lammfärs
½ dl bladpersilja, hackad
2 msk ajvar relish
2 tsk salt
1 ägg
3 tomater
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° grill. Skala remsor av aubergine så att de blir randiga. Skär i tjocka skivor ca 2 cm. Lägg på en plåt och pensla med olja. Grilla ett par minuter tills de fått färg.

2. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till små biffar i samma storlek som aubergineskivorna. Stek biffarna snabbt så att de får fin färg, de behöver inte bli helt färdiga.

3. Varva tomatskivor, aubergine och färsbiffar i en form. Fyll på med buljong och täck formen med folie.

4. Sänk ugnstemperaturen till 200° och ugnsstek ca 30 minuter. Ta av folien de sista 10 minuterna.

5. Servera med bulgur blandad med snabbfräst spenat, soltorkad tomat och smulad fetaost.