Hemköp
SvgIconSearch

Lammfärsbiffar med aubergine & tomater

TILL 4 PORTIONER, TID CA 30 MINUTER

SvgIconTime30 min
Lammfärsbiffar med aubergine & tomater
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

2 auberginer (ca 400 g)
1 msk olivolja
400 g lammfärs
½ dl bladpersilja, hackad
2 msk ajvar relish
2 tsk salt
1 ägg
3 tomater
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250° grill. Skala remsor av aubergine så att de blir randiga. Skär i tjocka skivor ca 2 cm. Lägg på en plåt och pensla med olja. Grilla ett par minuter tills de fått färg.

2. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till små biffar i samma storlek som aubergineskivorna. Stek biffarna snabbt så att de får fin färg, de behöver inte bli helt färdiga.

3. Varva tomatskivor, aubergine och färsbiffar i en form. Fyll på med buljong och täck formen med folie.

4. Sänk ugnstemperaturen till 200° och ugnsstek ca 30 minuter. Ta av folien de sista 10 minuterna.

5. Servera med bulgur blandad med snabbfräst spenat, soltorkad tomat och smulad fetaost.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon